Meteoroloji'den sarı ve turuncu kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak yağış geliyor

Meteoroloji'den sarı ve turuncu kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin birçok bölgesinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Özellikle Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Ankara, İstanbul, Kocaeli, Sakarya gibi illerde çok kuvvetli ve şiddetli yağışlara karşı uyarı yapıldı. Yağışların yanı sıra, rüzgarın da Güney Ege kıyılarında kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında ise iç ve kuzeybatı kesimlerde düşüş bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son hava durumu uyarısına göre, ülkemizin birçok bölgesi yoğun yağışlar altında olacak. Özellikle Marmara, İç Ege, Akdeniz(Antalya kıyıları hariç), İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde, Erzincan, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Yağışların; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Rize, Artvin, Ardahan, Adana ve Mersin’in kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batı ilçeleri yerel kuvvetli, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve kuzeybatı kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarı, iç kesimlerde yer yer mevsim normalleri altına ineceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Karadeniz, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Adana ve Mersin’in kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batı ilçeleri yerel kuvvetli, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SARI VE TURUNCU KODLA UYARI YAPILAN İLLER: Adana, Ankara, Bolu, Çankırı, Mersin, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Zonguldak, Kırıkkale, Bartın, Karabük ve Düzce.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

26 TEMMUZ 2024 CUMA GÜNÜ

haritatahmingun1-2.png

27 TEMMUZ 2024 CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun2-2.png

28 TEMMUZ 2024 PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun3-2.png

29 TEMMUZ 2024 PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun4-2.png

30 TEMMUZ 2024 SALI GÜNÜ

haritatahmingun5-2.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN