Meteoroloji'den ‘sağanak’ uyarısı: 4 il için sarı kodlu alarm

Meteoroloji'den ‘sağanak’ uyarısı: 4 il için sarı kodlu alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Eylül için yeni hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, ülkenin birçok bölgesinde sağanak yağış bekleniyor. MGM, Giresun, Rize, Ordu ve Trabzon için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), ülke genelinde hava durumu raporunu açıkladı. Rapora göre, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinden başlayarak Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Sakarya, Bilecik, Denizli, Afyonkarahisar, Konya, Niğde çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz kıyıları ve Ordu çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık geçecek.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

DOĞU KARADENİZ’DE KUVVETLİ YAĞIŞLAR KAPIDA

Özellikle Doğu Karadeniz kıyılarında ve Ordu çevresinde beklenen kuvvetli yağışlar için MGM’den uyarı geldi. Giresun, Rize, Ordu ve Trabzon illerine sarı kodlu uyarı yapılırken, bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi. Çarşamba sabah saatlerinden itibaren etkili olması beklenen sağanakların, özellikle Rize çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli olarak hissedileceği bildirildi.

TRABZON’DA HAYAT DURMA NOKTASINA GELDİ

Doğu Karadeniz’de etkili olan sağanak yağış, Trabzon’da günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Sürmene ilçesinde menfezlerin tıkanması sonucu cadde ve sokaklar su altında kalırken, ilçe merkezinde irili ufaklı heyelanlar meydana geldi. Bodrum ve zemin katlar sularla dolarken, özellikle fındık üreticileri de yağıştan zarar gördü. Üreticiler, kuruması için caddelere serilen fındıkların yağmur sularına gömülmesiyle büyük bir şok yaşadı. Vatandaşlar, mahsullerini kurtarabilmek için büyük bir çaba sarf ediyor.

HAVA SICAKLIKLARINDA DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji’nin raporuna göre, hava sıcaklıkları Ege ve Akdeniz bölgelerinde 2-4 derece azalacak. Diğer bölgelerde ise hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek. Rüzgarın ise kuzeyli, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtildi.

MARMARA BÖLGESİ’NDE PARÇALI BULUTLU HAVA HAKİM

Marmara Bölgesi genelinde parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Ancak bölgenin doğusunda, özellikle Sakarya ve Bilecik çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. İstanbul’da hava sıcaklığı 31 derece civarında seyrederken, Edirne ve Kırklareli’de ise termometreler 32-35 dereceyi gösterecek.

EGE BÖLGESİ’NDE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Ege Bölgesi'nde de iç kesimlerde yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Özellikle Afyonkarahisar ve Denizli çevreleri ile Muğla’nın iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. İzmir ve Manisa’da ise sıcaklıklar sırasıyla 34 ve 36 derece olarak ölçülecek.

İÇ ANADOLU’DA YAĞIŞLAR ETKİLİ OLACAK

İç Anadolu Bölgesi’nde de parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Niğde, Kırıkkale, Çankırı, Konya, Yozgat ve Sivas çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Ankara’da hava sıcaklığı 29 dereceye kadar düşerken, Eskişehir’de sıcaklık 30 derece civarında seyredecek.

BATI KARADENİZ’DE YEREL YAĞIŞLAR GÖRÜLECEK

Batı Karadeniz genelinde parçalı ve çok bulutlu hava etkili olacak. Bolu, Düzce, Sinop ve Zonguldak gibi şehirlerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklıklar ise Bolu’da 28 derece, Düzce’de 31 derece, Sinop’ta 31 derece ve Zonguldak’ta 27 derece olacak.

DOĞU ANADOLU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU AZ BULUTLU VE AÇIK

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hava az bulutlu ve açık geçecek. Erzurum, Kars, Malatya ve Van’da sıcaklıklar 28-33 derece arasında değişirken, Diyarbakır, Antep, Siirt ve Urfa’da sıcaklıklar 35-37 dereceye kadar çıkacak. Bu bölgelerde rüzgarın hafif ve zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

4 EYLÜL ÇARŞAMBA GÜNÜ

4 Eylül Çarşamba

5 EYLÜL PERŞEMBE GÜNÜ

5 Eylül Perşembe

6 EYLÜL CUMA GÜNÜ

6 Eylül Cuma

7 EYLÜL CUMARTESİ GÜNÜ

7 Eylül Cumartesi

8 EYLÜL PAZAR GÜNÜ

8 Eylül Pazar

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN