Meteoroloji'den kar, yağmur ve don uyarısı: Kış kapıya dayandı

Meteoroloji'den kar, yağmur ve don uyarısı: Kış kapıya dayandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde soğuk hava dalgasının etkili olduğunu ve yüksek kesimlerde kar yağışının başladığını duyurdu. Özellikle İç Ege ve İç Anadolu bölgelerinde don olayı bekleniyor. Vatandaşlar, soğuk havaya karşı tedbirli olması konusunda uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ülkemizin büyük bir bölümünde soğuk hava etkisini göstermeye başladığı belirtildi. Yüksek kesimlerde kar yağışları görülmeye başlandı. Özellikle İç Ege ve İç Anadolu bölgelerinde gece sıcaklıklarının sıfırın altında olması bekleniyor. Bu bölgelerde don olayı riski nedeniyle vatandaşların dikkatli olması istendi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Bilecik ve Sivas çevreleri, Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile Çanakkale ve Balıkesir'in kuzey kıyılarının yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, Kastamonu'nun ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. İç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

SARI KODLU UYARI

Meteoroloji'den Artvin ve Rize'ye sarı kodlu sağanak yağış uyarısı geldi.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

19 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun1.png

20 EKİM PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun2.png

21 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun3.png

22 EKİM SALI GÜNÜ

haritatahmingun4.png

23 EKİM ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN