Meteoroloji'den İstanbul ve birçok il için uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteoroloji'den İstanbul ve birçok il için uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Ağustos için yaptığı hava durumu uyarısında, birçok ilde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını belirtti. Özellikle Akdeniz'in Toroslar mevkii, Batı Karadeniz (Sinop hariç) başta olmak üzere İstanbul'un kuzey kıyıları, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Isparta, Ankara'nın kuzey ve doğusu, Konya'nın batı ilçeleri, Osmaniye, Hatay'ın kıyıları, Artvin, Ardahan ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 10 Ağustos'ta Türkiye'nin birçok bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Akdeniz'in Toroslar mevkii, Batı Karadeniz (Sinop hariç), İstanbul'un kuzey kıyıları, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Isparta, Ankara'nın kuzey ve doğusu, Konya'nın batı ilçeleri, Osmaniye, Hatay'ın kıyıları, Artvin, Ardahan ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimleri bu yağışlardan etkilenmesi bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, özellikle Düzce, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışların olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarların esmesi bekleniyor.

VATANDAŞLARA UYARI

Yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım düşmesi gibi olumsuz durumlara karşı vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Özellikle araç kullanırken dikkatli olunması, yüksek yerlere çıkılmaması ve açık alanlarda bulunulmaması konusunda uyarılar yapıldı.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

10 AĞUSTOS 2024 CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

11 AĞUSTOS 2024 PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun4.png

12 AĞUSTOS 2024 PAZARTESİ

haritatahmingun5.png

13 AĞUSTOS 2024 SALI

haritatahmingun5.png

14 AĞUSTOS 2024 ÇARŞAMBA

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN