Meteoroloji'den İstanbul ve 13 il için uyarı: Sağanak yağış etkili olacak

Meteoroloji'den İstanbul ve 13 il için uyarı: Sağanak yağış etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son bilgilere göre, bunaltıcı sıcaklar yerini serinlemeye bırakıyor. İç bölgelerde sıcaklıkların 3 dereceye kadar azalması beklenirken, özellikle Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli rüzgarlar etkili olacak. İstanbul'un kuzey ilçeleri ve 13 il için yağış uyarısı yapıldı. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması ve kısa süreli sağanaklara neden olabileceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'un kuzey ilçeleri ve 13 il için yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. İstanbul'un kuzey ilçeleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli rüzgarlar etkili olacak. Hava sıcaklıklarının iç bölgelerde 1-3 derece azalması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Son değerlendirmelere göre, İstanbul'un kuzey çevreleri, (Bolu, Düzce ve Karabük dışında) Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

CUMAYA DİKKAT!

Çarşamba İstanbul az bulutlu, poyraz yine serinlik vererek esecek. Sıcaklık 31-32 derecelerde. Cumadan itibaren ise hava yine çok sıcak olmaya başlayacak.

Ankara açık, 30 derece. İzmir 36 derece, rüzgarlar kuvvetli ve kuru estiğinden hala serinlik sağlıyor. Bursa'da da poyraz sert, sıcaklık 31 derece. Antalya güneşli, bağıl nem düşük, sıcaklık 38 derece. Konyaaltı'nda deniz suyu sıcaklığı 32 dereceye çıktı.

Marmara'da 2 gün daha rüzgar sert ve serinleterek esecek.

4 İL İÇİN SARI KOD

MGM; Artvin, Rize, Giresun ve Trabzon için sarı kod uyarı verdi.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

31 TEMMUZ 2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun1.png

1 AĞUSTOS 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun2.png

2 AĞUSTOS 2024 CUMA GÜNÜ

haritatahmingun3.png

3 AĞUSTOS 2024 CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun4.png

4 AĞUSTOS 2024 PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN