Meteoroloji'den çok sayıda il için uyarı: Kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji'den çok sayıda il için uyarı: Kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Ekim için yaptığı hava durumu uyarısında 7 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Kocaeli, Bolu, Düzce, Sinop, Zonguldak, Amasya, Artvin, Samsun, Trabzon ve Van'da kuvvetli yağışlar bekleniyor. Öte yandan, ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde hava durumu değişkenlik gösterecek. Yurdun kuzey ve doğu kesimleri parçalı bulutluyken, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile bazı iç bölgelerde yağışlı bir hava hakim olacak.

Özellikle Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Yağışların yanı sıra, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli rüzgarlar esmesi bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde ise iç kesimlerde yer yer pus ve sis oluşması bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii, Doğu Anadolu’nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz'de (Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin) kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak, bu illerimizin 1100-1200 metre üzeri yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan, yükseklerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın, Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii, Doğu Anadolu’nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON TEHLİKESİ: İç Ege ve İç Anadolu'da don hadisesi beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SARI KODLA UYARI YAPILAN İLLER: Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon.

21 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ

21 Ekim Pazartesi

22 EKİM SALI GÜNÜ

22 Ekim Salı

23 EKİM ÇARŞAMBA GÜNÜ

23 Ekim Çarşamba

24 EKİM PERŞEMBE GÜNÜ

24 Ekim Perşembe

25 EKİM CUMA GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN