Meteoroloji'den çok sayıda il için uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteoroloji'den çok sayıda il için uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 Eylül için yaptığı hava durumu değerlendirmesinde, Türkiye'nin birçok bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiğini duyurdu. Özellikle Tekirdağ, Çanakkale, Sakarya, Manisa, Balıkesir, Bursa, Antalya, İzmir, Bolu, Düzce, Sinop, Zonguldak, Artvin, Samsun ve Trabzon gibi illerde yer yer kuvvetli yağışlar görülebilir. Sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyretmekle birlikte, kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece daha yüksek olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmeye göre, ülkemizin birçok bölgesinde yağışlı bir hava bekleniyor. Özellikle Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kıyı Ege ile Tekirdağ, Çanakkale, Sakarya, Manisa, Balıkesir'in kuzeyi, Bursa'nın güneyi ve Antalya'nın iç kesimleri yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara hazırlıklı olmalı.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Yağışların özellikle Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

SICAKLIK VE RÜZGÂR DURUMU

Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek. Diğer bölgelerde ise sıcaklıklar mevsim normallerinde olacak. Rüzgâr ise genellikle güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

12 EYLÜL PERŞEMBE GÜNÜ

7 Eylül Cumartesi

13 EYLÜL CUMA GÜNÜ

8 Eylül Pazar

14 EYLÜL CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

15 EYLÜL PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun5.png

16 EYLÜL PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN