Meteoroloji'den 6 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji'den 6 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji'nin son hava tahminlerine göre Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapılırken, vatandaşlara ani sel ve su baskını gibi olumsuzlara karşı dikkatli olunması için çağrı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, hafta sonu yurdun birçok bölgesinde sağanak yağışlar etkili olacak.

Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Çankırı çevreleri ile İstanbul ve Kırklareli'nin kuzey kıyılarında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Çankırı çevreleri ile İstanbul ve Kırklareli'nin kuzey kıyılarında yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekiyor.

Meteoroloji tarafından İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Bartın, Zonguldak ve Düzce için sarı kodlu uyarı yayınlandı.

0006buyuk.png

1824buyuk.png

1218buyuk.png

0612buyuk.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN