Meteoroloji'den 5 il için sarı kodlu alarm: Gök gürültülü sağanak yağış geliyor

Meteoroloji'den 5 il için sarı kodlu alarm: Gök gürültülü sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 Eylül Cuma günü için hava durumu raporunu yayımladı. Adana, Hatay, Sinop, Artvin ve Samsun başta olmak üzere, Trabzon, Erzurum, Kars, Malatya, Giresun, Ordu ve Rize illerinde gün boyunca sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması öngörülüyor. Vatandaşların bu illerde yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgara karşı dikkatli olması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 Eylül Cuma günü için hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, ülkemizin birçok bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle bazı iller için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Sinop ve Hatay çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Yağışların, Ordu, Giresun, Trabzon’un batısı, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğusunda yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, güneydoğu ve doğu kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Ordu, Giresun, Trabzon’un batısı, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğusunda yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

SARI KODLA UYARI YAPILAN İLLER: Artvin, Ordu, Trabzon, Giresun ve Rize.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

6 EYLÜL CUMA GÜNÜ

haritatahmingun1-1.png

7 EYLÜL CUMARTESİ GÜNÜ

5 Eylül Perşembe

8 EYLÜL PAZAR GÜNÜ

6 Eylül Cuma

9 EYLÜL PAZARTESİ GÜNÜ

7 Eylül Cumartesi

10 EYLÜL SALI GÜNÜ

8 Eylül Pazar

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN