Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu uyarı: Sıcaklıklar 12 derece birden düşecek

Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu uyarı: Sıcaklıklar 12 derece birden düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıkları önümüzdeki günlerde 12 dereceye kadar birden düşecek. Özellikle Marmara, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yer alan 13 il için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Kış mevsiminin ilk sinyalleri kendini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yurdun birçok bölümü önümüzdeki günlerde yağışlı geçecek. Özellikle Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Sakarya çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağması öngörülüyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Yağışlarla birlikte sıcaklıklar da hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına inecek. Ayrıca, Marmara, Karadeniz ve Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (6-12°C) azalarak ülke genelinde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve doğu, güney ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Karadeniz ile Ege kıyıları, Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa), Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara, Karadeniz ile Ege kıyıları, Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa), Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

17 EKİM PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun1.png

18 EKİM CUMA GÜNÜ

haritatahmingun2.png

19 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun3.png

20 EKİM PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun4.png

21 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN