Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu uyarı: Sağanak yağış ve fırtına geliyor

Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu uyarı: Sağanak yağış ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıların ardından beklenen şiddetli yağışlar, İstanbul'u vurdu. Gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, İstanbul'un her iki yakasında da hayatı olumsuz etkiledi. AKOM da yaptığı açıklamada, bazı ilçelerde yağışların kuvvetli olabileceği uyarısında bulundu. Ülke genelinde 13 il için sarı kodlu uyarı yapılırken, vatandaşlar sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi, beklenen şiddetli yağışların etkisi altında. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarılarının ardından, İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, kısa sürede hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle İstanbul'un kuzey ve doğu ilçelerinde yaşanan su baskınları nedeniyle ulaşım aksamaları yaşandı.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

AKOM'dan yapılan açıklamada, Salı günü akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenen yağışların Şile, Beykoz, Çekmeköy ve Tuzla gibi kuzey ve doğu ilçelerde kuvvetli olabileceği uyarısında bulunuldu. Kentte sıcaklıkların Çarşamba gününden itibaren tekrar mevsim normalleri üzerine yükseleceği öngörülüyor. AKOM'dan kuvvetli sağanak yağmur nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması yönünde uyarı yapıldı.

13 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün 13 il için sarı kodlu uyarı yaparak, ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Kırklareli, İzmir, Rize, Erzurum, Bingöl ve Hakkari çevreleri, Tekirdağ'ın doğusu, Artvin’in iç ve kıyı kesimleri ile Trabzon'un doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bilecik, Bolu, Bursa, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce için sel su baskınların karşı dikkatli olunması istendi.

Rüzgârın; Marmara’nın Doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batı kesimleri ile Batı Akdeniz ve Güney Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

30 EYLÜL PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun1.png

1 EKİM SALI GÜNÜ

haritatahmingun5.png

2 EKİM ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun3.png

3 EKİM PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun4.png

4 EKİM CUMA GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN