Meteoroloji yeni verileri paylaştı! Sonbaharı yaşamadan kışa geçtik: İşte 16 Ekim Türkiye geneli hava durumu

Meteoroloji yeni verileri paylaştı! Sonbaharı yaşamadan kışa geçtik: İşte 16 Ekim Türkiye geneli hava durumu

Milyonlarca vatandaş günlük hava durumunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 16 Ekim verilerini paylaştı. Peki bugün hava nasıl olacak? Sıcaklıklar artacak mı? Bugün yağmur var mı? İşte merak edilenler…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminler, 16 Ekim 2023 tarihinde Türkiye genelinde hava durumunun parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağını gösteriyor. Marmara'nın doğusu, Orta Akdeniz'in Toroslar mevkii, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Bazı bölgelerde ise yağışların kuvvetli olacağı öngörülüyor.

h.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Ağrı çevreleri, Erzurum’un güneyi ve Muş’un doğu kesimlerinde yağışların gece saatlerinde kuvvetli olabileceği belirtiliyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz kıyıları ile Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları, Ordu ve Erzurum çevrelerinde de yer yer güçlü yağışlar bekleniyor. Vatandaşların olumsuz durumlara karşı tedbirli olmaları öneriliyor.

hh.jpg

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif esmekle birlikte, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve gece saatlerinde Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esecek.

4.jpg

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

  • MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu. Doğu kesimlerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Rüzgar, batı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli esecek.

  • EGE: Parçalı ve az bulutlu. Kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden rüzgarın kuvvetli olması öngörülüyor. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde sis ve pus olayı görülebilir.
  • AKDENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu. Orta Akdeniz’in Toroslar mevkii ile Doğu Akdeniz'de öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor.
  • İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus görülebilir.
  • BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu. Kıyı kesimlerinde ve öğle saatlerinde bölge genelinde aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor.
  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu. Yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.
  • DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu. Ağrı çevreleri, Erzurum’un güneyi ve Muş’un doğu kesimlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.
  • GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu. Siirt çevreleri ile gece saatlerinde Diyarbakır ve Batman çevrelerinde yerel sağanak yağışlar öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN