Meteoroloji yeni verileri paylaştı! Sonbaharı yaşamadan kışa geçtik: İşte 4 Ekim Türkiye geneli hava durumu

Meteoroloji yeni verileri paylaştı! Sonbaharı yaşamadan kışa geçtik: İşte 4 Ekim Türkiye geneli hava durumu

Milyonlarca vatandaş günlük hava durumunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4 Ekim verilerini paylaştı. Peki bugün hava nasıl olacak? Sıcaklıklar artacak mı? Bugün yağmur var mı? İşte merak edilenler…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 Ekim 2023 hava durumu tahminlerini açıkladı. Ülkemizin genelinde yağış beklenmezken, doğu kesimlerinde yer yer parçalı bulutlu, diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece artması beklenirken, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar ölçülecek.

4.jpg

HAVA SICAKLIĞI YÜKSELİYOR

Meteoroloji uzmanları, hava sıcaklıklarının artacağını belirtiyor. Bu artışın özellikle iç Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgelerinde belirgin olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıkların Edirne'de 31°C, İstanbul'da 26°C, Antalya'da 29°C, Adana'da ise 33°C'ye kadar çıkması bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi'nde de sıcaklıklar 26°C seviyelerinde seyredecek. Ankara'da 26°C, Konya'da ise 26°C ölçülecek. Doğu Anadolu'da ise daha serin hava hakim olacak; Erzurum ve Kars'ta sıcaklık 19°C civarında olacak.

h.jpg

RÜZGAR DURUMU

Rüzgarın genel olarak güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğu kesimlerde ise kuzey ve kuzeybatı yönlerinden esen rüzgar, bölgelere serin bir esinti getirecek.

hh.jpg

BÖLGESEL HAVA DURUMU

MARMARA: Az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis olabileceği belirtiliyor. Sıcaklıklar İstanbul'da 26°C, Edirne'de 31°C arasında değişecek.

EGE: Bölge genelinde açık bir hava hâkim olacak. İzmir ve Manisa'da sıcaklık 31-32°C, Denizli'de ise 32°C olarak tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Adana'da 33°C, Antalya'da 29°C, Mersin'de 30°C ölçülecek. Açık hava koşulları devam edecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor. Sabah saatlerinde kuzey kesimlerinde pus ve sis bekleniyor. Sıcaklıklar 26-27°C aralığında.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklıklar 24-30°C arasında değişecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu bir hava tahmin ediliyor. Samsun'da 27°C, Trabzon'da 24°C ölçülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu hava bekleniyor. Erzurum ve Kars'ta sıcaklıklar 19°C civarında olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Açık hava koşulları devam edecek. Sıcaklıklar 28-30°C aralığında seyredecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN