Meteoroloji yeni verileri paylaştı! Hava sıcaklıkları yeniden mi yükseliyor? İşte 1 Ekim Türkiye geneli hava durumu

Meteoroloji yeni verileri paylaştı! Hava sıcaklıkları yeniden mi yükseliyor? İşte 1 Ekim Türkiye geneli hava durumu

Milyonlarca vatandaş günlük hava durumunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1 Ekim verilerini paylaştı. Peki bugün hava nasıl olacak? Sıcaklıklar artacak mı? Bugün yağmur var mı? İşte 1 Ekim Pazar Türkiye geneli hava durumu…

Ülkemizde 1 Ekim 2024 tarihi itibarıyla hava durumu, parçalı bulutlu ve yer yer yağışlı bir gün geçireceğimizi gösteriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, bazı bölgelerde kuvvetli yağışlar ve rüzgarlar bekleniyor.

h.jpg

PARÇALI BULUTLU, YAĞIŞLI HAVA

Bugün Türkiye genelinde hava durumu parçalı ve yer yer çok bulutlu olarak tahmin ediliyor. Özellikle Marmara'nın kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Karadeniz bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. İstanbul, Ankara, Bitlis, Muş, Bingöl, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde de benzer yağışlar görülecek. Yağışların Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz gibi bazı yerlerde yerel olarak kuvvetli, hatta şiddetli olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji yetkilileri, Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını öneriyor. Bu bölgelerde rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden 50-80 km/saat hızla eseceği tahmin ediliyor.

hh.jpg

HAVA SICAKLIĞINDA DÜŞÜŞ

Hava sıcaklıkları, iç kesimlerde hissedilir derecede (8 ila 14 derece) azalacakken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Bu değişiklikle birlikte rüzgarın kuzey, iç ve batı kesimlerde hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Marmara’nın kuzeydoğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında ise güçlü rüzgarların etkisi hissedilecek.

sicak.jpg

BÖLGESEL HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu. İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli yağışlar olabilir.

EGE: Parçalı ve az bulutlu. Sıcaklıklar Ege bölgesinde 24-25 derece civarında seyredecek.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Adana ve Hatay çevrelerinde öğle saatlerinde yağışların etkili olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Ankara’da sıcaklık 14 derece civarında.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu. Kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor. Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağışların etkili olması muhtemel.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu. Kuzey ve batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren yerel yağışlar bekleniyor. Bölgenin doğusunda toz taşınımı görülecek.

UYARILAR

Meteoroloji, özellikle Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz ve iç Anadolu bölgelerinde beklenen kuvvetli yağışlar ve rüzgarlar nedeniyle vatandaşları uyarıyor. Yağışların ve rüzgarların sebep olabileceği olumsuz durumlara karşı dikkatli olunması ve tedbir alınması gerektiği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN