Meteoroloji tarih verdi: Kuvvetli sağanak geliyor

Meteoroloji tarih verdi: Kuvvetli sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde etkili olan sağanak yağışların önümüzdeki günlerde de devam edeceği bildirildi. Özellikle Ordu, Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde, Antalya'nın iç kesimleri ve Isparta'nın doğu çevrelerinde kuvvetli yağışların beklendiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son hava durumu değerlendirmesine göre, yurdun birçok bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Yurdun kuzeydoğu ve güney kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile İskenderun Körfezi çevreleri, İç Anadolu’nun güneybatısı ve Ankara’nın kuzey çevreleri, Orta Karadeniz kıyıları ile Sinop çevreleri ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının doğusu, Antalya'nın iç kesimleri ve Isparta'nın doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, güneydoğu ve doğu kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Ordu, Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde, Antalya'nın iç kesimleri ve Isparta'nın doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

5 EYLÜL PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun1.png

6 EYLÜL CUMA GÜNÜ

5 Eylül Perşembe

7 EYLÜL CUMARTESİ GÜNÜ

6 Eylül Cuma

8 EYLÜL PAZAR GÜNÜ

7 Eylül Cumartesi

9 EYLÜL PAZARTESİ GÜNÜ

8 Eylül Pazar

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN