Meteoroloji Marmara ve Karadeniz bölgesi için uyardı: Gök gürültülü sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Marmara ve Karadeniz bölgesi için uyardı: Gök gürültülü sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, yurdun bazı bölgelerinde bugün sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Burdur çevreleri, Akdeniz'in Toroslar kesimi, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Marmara, Kırklareli'nin kıyı kesimleri ve Artvin çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yurdun kuzey kesimleri ile Akdeniz’in iç kesimleri ise parçalı, yer yer çok bulutlu geçecek. Diğer bölgelerde ise hava genel olarak az bulutlu ve açık olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika uyarısına göre, ülkemizin birçok bölgesinde şiddetli yağışlar bekleniyor. Özellikle Burdur çevreleri, Akdeniz'in Toroslar kesimi, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Marmara, Kırklareli'nin kıyı kesimleri ve Artvin çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara hazırlıklı olması gerekiyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların sel, su baskını ve heyelan gibi doğal afetlere karşı dikkatli olması istendi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Yurt genelinde hava durumu: Yurdun kuzey kesimleri ile Akdeniz’in iç kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu geçecek. Diğer bölgelerde ise hava genel olarak az bulutlu ve açık olacak.

HAVA SICAKLIKLARI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Güney kesimlerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ve güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

8 AĞUSTOS 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun4.png

9 AĞUSTOS 2024 CUMA GÜNÜ

haritatahmingun5.png

10 AĞUSTOS 2024 CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

11 AĞUSTOS 2024 PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun4.png

12 AĞUSTOS 2024 PAZARTESİ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN