Meteoroloji Marmara ve Batı Karadeniz için uyarı: Şiddetli yağışlar etkili olacak

Meteoroloji Marmara ve Batı Karadeniz için uyarı: Şiddetli yağışlar etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmeye göre, 12 Ekim Cumartesi günü Marmara, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle İstanbul'un batısı ve Tekirdağ çevrelerinde yağışların yoğun olacağı tahmin ediliyor. Yağışlarla birlikte Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıklarında da düşüş yaşanacak. Bölgede sıcaklıklar 3 ila 5 derece azalırken, kuzeydoğu kesimlerde ise 2 ila 4 derece artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmeye göre, ülkemizin kuzey kesimlerinde yağışlı bir hafta bizi bekliyor. Özellikle Marmara'nın batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Yağışların İstanbul'un batısı ile Tekirdağ çevrelerinde yoğunlaşması bekleniyor. Meteoroloji uzmanları, bu bölgelerde yerel olarak kuvvetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı.

Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının 3 ila 5 derece azalacağı öngörülürken, kuzeydoğu kesimlerde ise 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif ve orta kuvvette eseceği belirtilirken, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgarlar bekleniyor.

GECE VE SABAH SAATLERİNDE SİS

Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz'de gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis oluşabileceği konusunda da uyarıda bulunuldu.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

12 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun1.png

13 EKİM PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun2.png

14 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun3.png

15 EKİM SALI GÜNÜ

haritatahmingun4.png

16 EKİM ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN