Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli yağış etkili olacak

Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli yağış etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemizin kuzey kesimleri ve İç Anadolu Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Yarından itibaren yağışların doğuya kayacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıkların da hissedilir derecede düşeceği belirtildi. Vatandaşların, olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmeye göre, ülkemizin kuzey ve batı bölgelerinde yağışlı bir hafta bizi bekliyor. Özellikle Batı Karadeniz ile birlikte Bursa, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kütahya, Manisa, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde de sağanak yağışlar etkili olacak. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar ise kuzey kesimlerde yağışlarla birlikte 2 ila 4 derece azalacak. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Rüzgarın, genellikle güney ve güneydoğu yönlerden, kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Batı Karadeniz ile Bursa, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

7 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun1.png

8 EKİM SALI GÜNÜ

haritatahmingun2.png

9 EKİM ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun3.png

10 EKİM PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun4.png

11 EKİM CUMA GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN