Meteoroloji açıkladı: Hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji açıkladı: Hafta sonu hava nasıl olacak?

Yurt genelini etkisi altına alan yağışlı günlerin ardından, hafta sonu sıcaklıklar yükseliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, ülke genelinde yağış ihtimali bulunmuyor. Hava sıcaklıkları ise 2 ila 4 derece artacak. İç ve batı bölgelerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Öte yandan, Marmara, Orta ve Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'da sis ve pus bekleniyor.

Sonbaharın ortasında yaz sıcaklığını aratmayan günler bizi bekliyor. Yağışlı havanın yerini alan sıcaklık artışı ile birlikte hafta sonu bahar havası yaşanacak.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülke genelinde yağış beklenmiyor. Yurdun doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ülkemiz genelinde 2 ila 4 derece artacağı, iç ve batı kesimlerde yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, kuzeydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

SİS VE PUSA DİKKAT

Marmara, Orta ve Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'da sis ve pus bekleniyor. Özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarı yapıldı.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

4 EKİM CUMA GÜNÜ

haritatahmingun1.png

5 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun2.png

6 EKİM PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun4.png

7 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

8 EKİM SALI GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN