Maraş dondurmasına rakip Adana'dan çıktı! Kebabı değil dondurması da çok konuşulacak: İçine kattı, marka oldu

Maraş dondurmasına rakip Adana'dan çıktı! Kebabı değil dondurması da çok konuşulacak: İçine kattı, marka oldu

Adana Fike’de ailesinden kalma eski sistemle dondurma üreten İsa Koştur, üretimi bölgede yapılan keçi sütü ile salepten dondurma yapıyor. El yapımı dondurmalara ilgi yoğun olurken, genç üretici siparişlere yetişemez hale geldiğini belirtiyor…

Adana Fike’de baba mesleği olan dondurmacılığı ailesiyle birlikte sürdüren İsa Koştur, keçi sütünden el yapımı dondurma üretiyor. Bölgedeki üreticilerden aldığı keçi sütü ve saleple dondurma üreten Koştur, taleplere adeta yetişemiyor.

maras-dondurmasina-adanadan-rakip-1-001.jpg

“TAM DONMADAN BİLE ALIYORLAR”

Gaziantep, Adana, Mersin ve Osmaniye gibi çeşitli illerden keçi sütü dondurmasına talebin yoğun olduğunu söyleyen İsa Koştur günde ortalama 80 kilo üretim yaptıklarını belirtti.

maras-dondurmasina-adanadan-rakip-001.jpg

Kimi müşterilerin dondurma daha tam donmadan bile aldığını aktaran Koştur, şöyle konuştu:

“Kendi yöremizin kendine özgü sahlep ve keçi sütünden dondurma yapıyoruz. Bir iki hafta öncesinde stok yapıyoruz. Günlük taze taze satıyoruz. Tam donmadan bile alıyorlar. Çevre illerden geliyorlar yoğun bir talep var. Şu an günlük ortalama 80 kilogram ile üretimi sürdürüyoruz. Gaziantepliler dondurmamızı çok seviyor. Bazı işletmeler baklava ve kadayıf yanında servis yapmak için bizimle görüşüyor”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN