Tarihi Kırkpınar'da er meydanı karıştı: Başpehlivanlar güreşmeyecek

Tarihi Kırkpınar'da er meydanı karıştı: Başpehlivanlar güreşmeyecek

Bu yıl Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde uygulanacak olan lig usulü ön eleme sistemine karşı çıkan bazı başpehlivanlar, bu yeni formata katılmayacaklarını ve hukuki yollara başvuracaklarını açıkladılar.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu yıl uygulamaya konulacak olan lig usulü ön eleme sistemine bazı başpehlivanlar tepki gösterdi.

Kaan Kaya, Abdullah Güngör, Salih Erinç, ve Seçkin Duman gibi isimlerin de aralarında bulunduğu bazı başpehlivanlar, bu formata karşı olduklarını ve ön eleme güreşlerine katılmayacaklarını açıkladılar.

Başpehlivanlar yağlı güreş tarihinde daha önce hiç uygulanmamış olan bu yeni formatı protesto etmeye kararlı.

Başpehlivanlar, "Edirne'de ilk 32'ye kalmak için 3 tur sonrasında lig ilk 8'i ile güreşeceğimizi, bunun adaletsiz olduğunu federasyona bildirmemize rağmen bugüne kadar bu yanlıştan dönülmemiştir. 4 Temmuz Perşembe günü yapılacak ön eleme güreşlerine katılmayacağımızı başpehlivanlar olarak ayrım olmadan 6 Temmuz Cumartesi günü Sarayiçi'nde kol bağlamak istediğimizi beyan ediyoruz." ifadelerini kullandılar.

HUKUKİ İTİRAZ

Başpehlivanlar, ayrıca bu yeni formatın hukuki olarak da itiraz edileceğini belirtti.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılımda bu yıl uygulanacak lig usulü ön eleme sistemi, 28 başpehlivanın normal güreş takviminden önce er meydanında mücadele etmesini gerektiriyor. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, Kırkpınar'da format değişikliğine giderek 7 etaptan oluşan lig usulünü geçen yıl başlatmıştı. Buna göre, lig puan cetvelinde ilk 32'ye giren başpehlivanlar Kırkpınar'a direkt katılırken, geri kalan 8 pehlivan ön eleme usulüyle belirleniyor.

Kural gereği, 4 Temmuz'da 28 başpehlivan 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılmak için Sarayiçi Er Meydanı'nda ter dökecek. Başpehlivan güreşlerinin başlayacağı 6 Temmuz Cumartesi gününden iki gün önce başpehlivanlar bu yılın Kırkpınar'ında ilk randevuya çıkacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN