Katliam devam ediyor! 5 köpek zehirlenerek öldürüldü

Sokakta yaşayan köpeklerin ‘uyutulmasını’ içeren teklifin Meclis’te kabul edilmesinin ardından birçok şehirde köpek katliamı haberleri gelmeye devam ediyor. Ankara'nın Altındağ ilçesinde 7 köpekten 5'i kimliği belirsiz kişilerce zehirlenerek öldürüldü.

TBMM’de geçen hafta yürürlüğe giren ‘7527 Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un ardından birçok şehirden katliam haberleri geliyor. Ankara Zübeyde Hanım Mahallesi'nde bir katliam daha yaşandı.

iiiiiii.jpg

Tesviyeci Caddesi'nde bulunan oto tamirhanesinde çalışan Umut Ünal, 6 ay önce yolda ezilme tehlikesi geçiren 7 yavru köpeği alarak iş yerinin yanında kendi imkanlarıyla yaptığı kulübede beslemeye başladı.

5'İNİ YERDE HAREKETSİZ BULDU

Ünal, iş yerine geldiğinde, çevredeki esnafın da desteğiyle besleyip büyüttüğü köpeklerden 5'ini yerde hareketsiz buldu. Veteriner hekim yaptığı incelemede köpeklerin öldüğünü belirledi.

9841546.jpg

'ZEHİRLEDİLER...'

Köpeklerin zehirlendiğini düşünen Umut Ünal köpeklere 6 aydır baktığını ifade etti. Geldiğinde köpeklerin 5'ini ölü bulan Ünal "7 köpeğin 4'ü öldü, sonradan da biri öldü, elimizde 2 tane kaldı. Büyük ihtimalle zehirlenmiş ama kimin yaptığını bilmiyorum. Kalan 2 köpek de çok kötüydü. Çok su içtiler. Onlar da ölecek diye bekledim, çok şükür kurtuldular. Köpeklerin kimseye zararı yok. Zaten biz bakıyoruz. Ben evden onlara et haşlayıp getiriyorum, süt alıyoruz. Buradaki arkadaşlar yardımcı oluyor. Üzüldüm 6- 7 aydır emek veriyorum. Getirdiğimde küçücüklerdi." ifadelerini kullanarak üzüntüsünü dile getirdi.

Daha önce Niğde, Ankara ve Edirne'den de köpek katliamı haberleri gelmiş, vatandaşlar duruma tepki göstermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN