CHP harekete geçti: Katliam yasası yargıya taşınıyor

CHP harekete geçti: Katliam yasası yargıya taşınıyor

AK Parti'nin “hayati tehlike” oluşturdukları gerekçesiyle başıboş sokak köpeklerinin öldürülmesini öngören kanun teklifinin Meclis'te kabul edilmesinin ardından CHP harekete geçti. CHP, AYM’ye 180 sayfalık yasanın yürütmesinin durdurulması ve iptaline yönelik taleplerini içeren dilekçe sunacak. CHP Lideri Özel konuya ilişkin, “AYM’nin hızla iptal kararı vereceğine inanıyorum” dedi.

"Katliam yasası" olarak adlandırılan ve sokak hayvanlarının yaşam hakkını sınırlandıran yasa tasarısının yürürlüğe girmesinin ardından CHP, yeni yasayı yargıya taşıma kararı aldı.

Bu kapsamda CHP Genel başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından söz konusu yasayı Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşıyacaklarını açıkladı.

Paylaşımında Özel, “Tüm itirazlara ve mücadeleye rağmen katliam yasası Meclis’ten geçmişti. Hukukçularımız ve grubumuz 180 sayfalık çok kapsamlı itiraz dilekçemize son şeklini veriyor. AYM’ye yürütmeyi durdurma talebimizi de içeren başvurumuzu bu hafta yapacağız. AYM’nin hızla iptal kararı vereceğine inanıyorum. O tarihe kadar tüm siyasi partilerden belediye başkanlarını bu yasanın katliamla ilgili hükümlerini uygulamamaya davet ediyorum. Aksi, vicdanen olduğu kadar hukuken de sorumluluk doğuracaktır” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da dün sosyal medya hesabından yasanın yürütmesinin durdurulması ve iptaline yönelik talepleri içeren dilekçeyi 15 Ağustos Perşembe, saat 13.30 AYM’ye teslim edeceklerini duyurdu.

Günaydın, dilekçenin sunumundan sonra AYM’nin önünde saat 14.00’te basın açıklaması yapacaklarını da kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN