Niğde'den sonra Ankara... Toplu mezarda 11 köpek cesedi bulundu: 6 kişi gözaltında

AK Parti’nin sokakta yaşayan köpeklerin ‘uyutulmasını’ içeren tartışmalı yasa teklifinin Meclis’te kabulünden bir hafta sonra katliam haberleri gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Niğde'de köpeklerin uyutulma haberinin ardından bu defa Ankara'nın Altındağ ilçesinde çok sayıda öldürülmüş köpek bulundu. Bir barınağın yakınında bulunan toplu mezarda 11 köpek, bir kedi, bir yavru köpek, iki de koyunun cansız bedeni çıkarıldı. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

TBMM’de geçen hafta yürürlüğe giren ‘7527 Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un ardından, Niğde Belediyesi’nin geçici hayvan bakımevinde yaşananlar büyük tepki yarattı. Yeni yasayla birlikte bazı belediyelerin köpekleri uyutmaya başladığına dair iddialar gündemdeyken, benzer bir olay da Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşandı.

Altındağ ilçesinde bir barınağın yakınlarında çevresi çitlerle kapalı bir alanda katledilmiş halde onlarca köpek bulundu. Yaşam hakkı savunucuları bazı köpeklerin gömülmüş olduğunu tespit ederken, katledilen çok sayıda köpeğin poşetler içerinde çukurlara atıldığı görüntülerine ulaştı.

Alınan bilgiye göre, bazı hayvanseverlerce olaya ilişkin çekilen görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından bir grup, Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü önünde toplanarak, duruma tepki gösterdi.

TOPLU MEZARA ULAŞILDI

Gece saat 00.00'dan sonra başlayan çalışmalar 04.00'te sona erdi. 11 köpek, bir kedi, bir yavru köpek, iki de koyunun cansız bedeni toplu mezarın içinden çıkarıldı.

rtrttr.jpg

BAZI CESETLER TORBA İÇİNDEYDİ

Olay yerinden canlı yayınla bağlanan Sözcü TV muhabiri Barış Yalınkılıç, "Bazı cesetler poşetler içinde bazıları da sadece başına poşet geçirilerek atılmıştı. Köpeklerin ekseriyetle tehlikeli ırk olarak adlandırılan köpekler olduğunu söyleyelim. Köpeklerde bazılarında küpe vardı, köpeklerde çip yoktu." bilgilerini paylaştı.

Yaşanan köpek katliamıyla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

DARP İDDİASI

11 köpeğin sadece yedisi otopsiye götürülebildi. Hayvan hakları savunucuları ve veterinerlere göre hayvanlar uyutulmuş değil. Darp iddiaları da var.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise, "Altındağ Belediyesine bağlı olan barınakta yaşanan olay, Ankara Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında değildir. Barınağın Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olmadığını ve yaşanan bu katliamın takipçisi olacağımızı kamuoyuna önemle duyururuz." denildi.

ALTINDAĞ BELEDİYESİ "1 KÖPEK" OLDUĞUNU İDDİA ETTİ: "ALAN HAYVAN MEZARLIĞIDIR"

Altındağ Belediyesi, parçalanmış köpek cesetlerinin bulunduğu alanın geçici bakım evimizin yakınında bulunan hayvan mezarlığı olduğunu belirttiği açıklamasında, parçalanmış tek bir köpek cesedi olduğu iddiasıyla bunun da bir vatandaşın ihbarı üzerine ekiplerce yerinden alınıp bu alana gömüldüğünü iddia edildi.

“Söz konusu köpeğin sokaktan alınırken çekilmiş fotoğrafları savcılığa sunulmuştur” diyen ekleyen belediye, seçim vaadi olan Hayvan Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’nin projesinin tamamladığına işaret etti. Açıklamada, “Hayvan hakları konusuna bu zihniyetle yaklaşan bir Belediye Başkanı'nın ‘katliam’ yaptığının iddia edilmesi haksız bir suçlamadır” denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN