KA.DER'den 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çağrısı: Küresel mücadele şart

KA.DER'den 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çağrısı: Küresel mücadele şart

KA.DER Başkanı Nuray Karaoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde yaptığı açıklamada, artan eşitsizlikler ve şiddet karşısında küresel bir mücadeleye ihtiyaç olduğunu vurguladı.

KA.DER (Kadın Adayları Destekleme Derneği) Başkanı Nuray Karaoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle önemli bir açıklama yaptı. Karaoğlu, kadınların karşılaştığı zorluklara ve mücadelelerine dikkat çekerek, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Kanun'un önemine vurgu yaptı. Bu önemli gün vesilesiyle, kadınların örgütlü kötülüklere karşı küresel bir mücadele içerisinde olması gerektiğini belirtti.

'KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR'

Karaoğlu'nun açıklamasında, Türkiye'deki politik atmosferin kadın cinayetleri üzerindeki etkilerine değinerek, "Kadın cinayetleri politiktir" ifadesini kullandı. Türkiye'de kadın haklarının ihlal edilmesi, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yaygınlaştırılması ve şiddetin cezasız bırakılmasına dair politikaların devam ettiğini eleştirdi.

KA.DER Başkanı, dünyanın dört bir yanındaki kadınların hayatın her alanında karşılaştıkları zorluklarla mücadele ettiğini ve onurlu bir yaşam için direndiğini hatırlattı. Aynı zamanda, kadınların savaş, sömürü, adaletsizlik ve eşitsizliğe karşı en ön safta yer aldığını ve gerçek bir barış için mücadele ettiğini vurguladı.

Karaoğlu, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'ne ilk imza atan ülke olduğunu ancak sonrasında sözleşmeden çekilme kararı alındığını hatırlatarak, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırma yolunda İstanbul Sözleşmesi'nin önemine dikkat çekti.

'KADINLARIN ADİL BİR SİSTEM İÇİNDE VAR OLMALARI TEMEL BİR MESELE'

Ülkemizde kadınlara yönelik şiddet, kadın emeğinin görünmez kılınması gibi sorunların "kutsallar" içinde eritilmeye çalışıldığını ifade eden Karaoğlu, kadınların yaşamın her alanında eşit ve adil bir sistem içerisinde var olmalarının temel bir mesele olduğunu belirtti.

KA.DER Başkanı, kadınların özgür, eşit ve adil bir yaşamı hak ettiğini ve 8 Mart'ın bu mücadelenin sembolü olduğunu vurgulayarak, kadınların ataerkil baskıya karşı birlikte yürüyeceğini ve kazanacağını söyledi. Karaoğlu, kadınların eşit temsil, adalet ve özgürlük üzerine kurulu bir demokrasi için mücadele etmelerinin önemine değinerek, 8 Mart'ın ve kadın mücadelesinin önemini bir kez daha hatırlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN