Japon deprem uzmanı Moriwaki'den son bir haftanın analizi: 33 yıldır ilk defa böylesini gördüm

Japon deprem uzmanı Moriwaki'den son bir haftanın analizi: 33 yıldır ilk defa böylesini gördüm

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde son günlerde deprem aktivitesinde artış yaşanıyor. Adıyaman, Malatya, Bingöl ve Ankara gibi şehirlerde sarsıntılar meydana geldi. Bu süreçte deprem uzmanları, halkı deprem riskine karşı uyarılarını sürdürüyor. Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki ise son günlerdeki durumu değerlendirerek, "33 yıldır ilk defa böylesini gördüm" şeklinde dikkat çekici bir açıklamada bulundu.

Son bir hafta içerisinde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde art arda depremler meydana geldi. Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Bingöl ve Ankara gibi şehirlerde yaşanan bu depremler, ülkedeki deprem riski konusunda yeniden gündeme geldi. Deprem bilimciler ise sürekli olarak deprem risk haritaları ve uyarılar yayınlıyorlar. Bu bağlamda Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki de son günlerdeki depremleri değerlendirdi.

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki kimdir? - Son Dakika Dünya Haberleri | NTV HaberYoshinori Moriwaki

'33 YILDIR İLK KEZ BÖYLESİNİ GÖRÜYORUM'

TGRT'ye yaptığı açıklamada Moriwaki, Türkiye'de son dönemde artan depremlere dikkat çekerek, "Türkiye’de depremler üst üste yaşanmaya başladı. Açıkçası şunu ifade etmek istiyorum ki ben 33 yıldır Türkiye’de yaşıyorum ancak ilk defa bu kadar sıklıkla depremin yaşandığını görüyorum" şeklinde konuştu. Uzman, Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmesi gerektiğini ve önlemler alması gerektiğini vurguladı. Özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini belirten Moriwaki, eski ve depreme dayanıksız yapıların yenilenmesinin önemine dikkat çekti. Üst üste yaşanan depremlerin büyük bir depremin habercisi olabileceğine işaret eden Moriwaki, ancak bu kadar sıklıkla deprem yaşandığını ilk defa gözlemlediğini ifade etti.

DOĞU ANADOLU FAY HATTINA DİKKAT!

Japon uzman, Türkiye'nin fay hattı haritasıyla ilgili de uyarılarda bulundu. Doğu Anadolu Fay hattına özellikle dikkat çeken Moriwaki, Elazığ, Kahramanmaraş, Hatay ve Adana gibi illeri riskli bölgeler olarak belirtti. Ayrıca, Kıbrıs için de 7 büyüklüğünde bir deprem uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN