İYİ Partili Kavuncu'dan Şimşek'e 'başardık' tepkisi: Sebep oldukları meseleleri çözmeyi 'başarı' göstermek ayrı bir meziyet

İYİ Partili Kavuncu'dan Şimşek'e 'başardık' tepkisi: Sebep oldukları meseleleri çözmeyi 'başarı' göstermek ayrı bir meziyet

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Türkiye'nin gri listeden çıkmasını, 'Başardık' diyerek duyurmasına İYİ Partili Buğra Kavuncu'dan tepki geldi. Kavuncu, "Kendi sebep oldukları meseleleri çözmeyi 'başarı' olarak göstermeleri de ayrı bir meziyet" dedi. CHP Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı da konuyla ilgili paylaşımda bulunurken, Türkiye'nin gri listeye neden girdiğini anımsattı.

Dünya ekonomilerinin mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden FATF, gri listesini bu hafta yeniden güncelledi. FATF, 3 yıl sonra Türkiye'yi gri listeden çıkardı. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek kararı 'Başardık' mesajıyla paylaştı.

'KENDİ SEBEP OLDUKLARI MESELELERİ ÇÖZMEYİ 'BAŞARI' OLARAK GÖSTERİYORLAR'

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından tepki gösteren İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, "Kendi sebep oldukları meseleleri çözmeyi 'başarı' olarak göstermeleri de ayrı bir meziyet" dedi.

Kavuncu'nun paylaşımına şu şekilde devam etti:

Şunu söyleseniz belki daha anlamlı olurdu: "Ekonomide neden olduğumuz tahribatlardan, ülkemizin bu listeye girmesine sebep olduğumuzdan özür diliyoruz. Tüm hatalarımızı elimizden geldiğince telafi etmeye çalışacağız."

BİR DİĞER TEPKİ SALICI'DAN GELDİ: BU GRİ LİSTEYE NEDEN GİRMİŞTİK

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı da sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, Türkiye'nin gri listeye neden girdiğini hatırlattı.

Gri listeden çıkış için çok mutlu olduğunu ifade eden Salıcı, konuyla ilgili olarak sekiz soru yöneltti:

Salıcı'nın paylaşımı şu şekilde:

"Türkiye FATF gri listeden çıktı, çok mutluyum.

Demek ki Suç Sektörünü büyüten bakanlar evi batırdığı için İngiltere’den evin temizliğiyle ilgilenecek birisini getirmişiz.

Peki biz bu gri listeye niye alınmıştık? Kara para aklama, uyuşturucu kaçakçılığı, insan kaçakçılığı, kripto varlıklarla ilgili düzenlemelerin eksikliği, bazı derneklerin IŞİD gibi terör örgütlerine finansman sağlanması gibi gerekçeler vardı.

Güzel haberler var: Daha dün bir tuğgeneral insan kaçakçılığından tutuklandı. Önceki gün kripto para kanunu çıktı. Organize suç çetelerine sürekli operasyon yapılıyor. Soylu döneminde uluslararası mafyanın Türkiye’ye geldiğini 5 yaşındaki çocuk biliyor.

Fakat basına yansıyan diğer haberlere göre, geçen sene MASAK’a bildirilen şüpheli işlem sayısı 615 bin ancak sadece 16’sı incelemeye alınmış. MASAK raporunda IŞİD’in Suriye’deki parasının Türkiye’de aklandığı yazılmış. Sırf şu son bir ayda yarım ton kokain Kolombiya’dan Türkiye’ye gönderilmek istenirken ele geçirilmiş. Almanya’da Türkiye bağlantılı altın kaçakçılığı ve kayıt dışı para transferi gündem olmuş.

Bunları suç sektörünün tamamının üstüne gidilsin diye hatırlatıyorum.

Şimdi şu soruları yanıtlama zamanı:

1.Suç Sektörünü Türkiye’ye kim bulaştırdı?

2.Patır patır açılan Güzellik Salonları’na kim göz yumdu?

3.Kripto para düzenlemesini daha düne kadar kim bekletti?

4.Rus, Hırvat, Sırp, Gürcü vb mafyayla toplanan Çeteler Enternasyoneli’ni Türkiye’ye kim davet etti?

5.Kirli döviz girişi cari açığın finansmanı için kullanıldı mı?

6.Öyleyse, Soylu bunu tek başına yapamaz, talimatı kimden aldı?

7.Cumhur İttifakı liderleriyle boy boy fotoğrafları bulunan mafyaya neden operasyon yapılmıyor?

8.İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı’nın işaret ettiği yargıdaki yapıların arkasında kimler var?"


Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN