İşte memur ve memur emeklilerin ocak ayında alacağı zam! Rakamlar yeniden değişti: Kim ne kadar zam alacak?

İşte memur ve memur emeklilerin ocak ayında alacağı zam! Rakamlar yeniden değişti: Kim ne kadar zam alacak?

Rakamlar sil baştan değişti, kimler ne kadar zam alacak? İşte memur ve memur emeklilerin ocak ayında alacağı zam miktarı...

Emekli ve memurlar, yılda iki kez yapılan maaş artışlarının bir yenisi için Ocak 2025’i bekliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini açıkladıktan sonra, piyasanın enflasyon beklentilerini de kamuoyuyla paylaştı. Bu tahminler, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranlarının belirlenmesinde kritik rol oynayacak.

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ YÜKSELDİ

Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faizi şaşırttı: Merkez Bankası'nın verilerinde ortaya çıktı: İşte banka banka yeni oranlar... - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Merkez Bankası’nın yaptığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu enflasyon tahmini %43.31 olarak açıklandı. Bu oran, daha önce %38 olarak açıklanan tahminin 5 puan üzerinde gerçekleşti. Bu durum, memur ve emekliler için yapılacak zam oranlarının da yükselmesine neden oldu. Önceden %10.65 olarak hesaplanan 6 aylık enflasyon artışı, yeni tahminlerle birlikte %14.89’a çıkmış oldu.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ İÇİN ZAM ORANI NETLEŞİYOR

Kur Korumalı Mevduat hesaplarını tarihe gömecek ikinci hamle! Türk Lirası Mevduat faizleri yüzde 40'a geldi: Kredi kartı nakit çekim faizleri… - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Yeni tahminlere göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Ocak 2025'te %14.89 oranında bir maaş artışı öngörülüyor. Sabah Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre, herhangi bir refah payı veya ek bir zam yapılmadığı takdirde, bu oran emeklilere yansıtılacak. Memurlar ise %6’lık toplu sözleşme zammı ile birlikte %11.85 oranında maaş artışı alacaklar.

ZAM ORANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türk Lirası Mevduat Ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Sayı: 2021/14)'De Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sayı: 2022/22) – Berker Berker Hukuk Bürosu

Emekliler için kesin zam oranları, 3 Ocak'ta açıklanacak Aralık enflasyon verileriyle netlik kazanacak. Bu veri, son 6 aylık enflasyon oranını da belirleyecek ve SSK ile Bağ-Kur emeklilerinin maaş artış oranını kesinleştirecek. Memurlar ve memur emeklileri için ise bu oran, enflasyon farkıyla belirlenecek. Ayrıca, taban maaş artışı veya refah payı gibi ek düzenlemeler yapılıp yapılmayacağı da bu tarihte açıklanacak.

TEMMUZ DÖNEMİNDE ALINAN ZAMLAR

Mevduat faizlerindeki yükseklik sürüyor... 1 ayda 42 bin lira net faiz getirisi | Piyasa Haberleri

2024 Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %24.73 oranında zam yapılmış, bu zam sonrası en düşük emekli maaşı 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükselmişti. Memur emeklileri ise %8.46 enflasyon farkına ek olarak %10 toplu sözleşme zammı almış ve toplamda %19.31 oranında bir maaş artışı yaşamışlardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN