İstanbul’un yeni raylı sistem hattı yarın açılıyor: Sirkeci-Kazlıçeşme arası 20 dakika olacak

İstanbul’un yeni raylı sistem hattı yarın açılıyor: Sirkeci-Kazlıçeşme arası 20 dakika olacak

İstanbul'un yeni raylı sistem projesi "Sirkeci-Kazlıçeşme" hattı 26 Şubat Pazartesi günü (yarın) açılıyor. Projenin detaylarını açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 8 duraktan hizmet verecek hattın tek yönlü seyahat süresinin 20 dakikaya ineceğini aktardı. Ayrıca Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı hattının da önümüzdeki ay açılacağı bilgisini paylaştı.

İstanbul'da Sirkeci ve Kazlıçeşme arasındaki banliyö tren hattının yerine yapılan modernize edilmiş "Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Projesi" 26 Şubat Pazartesi günü (yarın) hizmete açılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN Türk'e verdiği röportajda projenin detaylarını aktardı.

8,3 kilometrelik yolda tren seferinin haricinde yaklaşık olarak 7-7 buçuk kilometre uzunluğunda bisiklet ve yaya yolunun da yapıldığını belirten Uraloğlu, "Bisikletle geçebileceksiniz, scooter ile de gidebileceksiniz" dedi.

000.jpg

SİRKECİ-KAZLIÇEŞME ARASI 20 DAKİKAYA İNİYOR

Sirkeci, Cankurtaran, Kumkapı, Yenikapı, Cerrahpaşa, Kocamustafapaşa, Yedikule ve Kazlıçeşme şeklinde 8 duraktan oluşan hatta ilişkin diğer detayları anlatan Uraloğlu, "20 dakikalık bir seyahat süresi var. Hiç durak olmasa 95 kilometre hızla gidebilen bir kapasiteye sahip. 10'da bir desek, 5-6 dakikada gidersiniz ancak duraklar olunca hem hız alacak, hem de dur-kalk olacak. İstanbul için 20 dakika düşük bir rakam diyebiliriz." diye konuştu.

Projeyi orijinal dokusuna uygun restore ederek demir rayları sil baştan yaptıklarını vurgulayan Uraloğlu, "Altgeçitler yenilendi. Yeşil alanlar var, binlerce ağaç diktik. Hem hız azalacak. Marmaray ile entegre duraklarımız var. Tüm İstanbul hatlarına entegre olacak." diye konuştu.

00.jpg

BAKIRKÖY-KİRAZLI HATTI ÖNÜMÜZDEKİ AY AÇILACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı çalışma halinde 4 proje olduğunu ve Sirkeci-Kazlıçeşme hattı ile bu projelerin 3'e düştüğünü belirten Uraloğlu, "Bakırköy-Kirazlı hattımızı da önümüzdeki ay açacağız. Bu metro. Halkalı Havalimanı arası biri. 31 km uzunluğunda burası. Havalimanı Arnavutköy arası 14 km önümüzdeki ay, geri kalanını da önümüzdeki yıl bu zamanlarda açacağız. Altunizade-Çamlıca metro projesini de önümüzdeki yılın sonu, 2026 başı gibi açacağız. Bakanlık olarak 44 km civarında daha açmamız gereken hat var. Bunları bitirince bizim ağımız 400 km hatlara yaklaşmış olacak. Halkalı Kapıkule Marmaray devamı olacak." ifadelerini kullandı.

.jpg

Projede nostaljik unsurlara da değer verdiklerini aktaran Uraloğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"İnsanlar sadece seyahat etmesin, bu nostaljiyi de yakalasın istiyoruz. Kemal Sunal filmlerindeki trenlerin görüntüsüne benzetmeye çalıştık trenlerimizi de.

İstanbul Havalimanı'nda 1650'ye varan uçak hareketi var. 2 pistte aynı anda operasyon yapabiliyoruz. Artık yetmiyor. 78 milyonları yakaladık geçen sene hedefimiz 200 milyon. 3 tane yan yana pist olacak bir ilk bu. Amerika'ya eğitime gidiyor arkadaşlarımız. Bu sene 80 milyonu geçeceğiz. İlave pistleri, taksi yollarını yapıyoruz. Birçok insan alışveriş için gelip geri döndüğünü görüyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN