İstanbul'da sabahın ilk saatlerinde rekor nem: Sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıkacak

İstanbul'da sabahın ilk saatlerinde rekor nem: Sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıkacak

İstanbul'da sabah saatlerinde gece boyunca etkili olan sıcak hava ve yüksek nem oranı bazı ilçelerde yüzde 100'e ulaşarak rekor kırdı. En yüksek nem oranları Kağıthane (yüzde 98), Gaziosmanpaşa (yüzde 90), Güngören (yüzde 90) ve Kadıköy (yüzde 89) gibi ilçelerde görüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyredecek. 9 ilde sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıkacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 il için yerel kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Yağışların Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Bolu, Çankırı ve Ankara'nın kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli olması beklenirken yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyredecek. 9 ilde sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıkacak.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL'DA SABAHIN İLK SAATLERİNDE REKOR NEM

İstanbul'da ise sabah saatlerinde gece boyunca etkili olan sıcak hava ve yüksek nem oranı, bazı ilçelerde rekor seviyeye ulaştı. Bazı ilçelerde nem oranı yüzde 100'e ulaşarak rekor kırdı.

AKOM, hafta boyunca İstanbul'da termometrelerin 33 derecenin altına düşmeyeceğine ilişkin uyarılarını sürdürüyor. Sıcak havaların 1 hafta-10 gün daha devam etmesi bekleniyor. Ağustos ayının da bunaltıcı geçmesi bekleniyor.

En yüksek nem oranları Kağıthane (yüzde 98), Gaziosmanpaşa (yüzde 90), Güngören (yüzde 90) ve Kadıköy (yüzde 89) gibi ilçelerde görüldü.

Batman 43, Diyarbakır 42, Edirne, Aydın, Şanlıurfa ve Adıyaman'da 41, Gaziantep, Siirt ve Manisa'da ise 40 derece olacak.

Hava sıcaklıkları Ankara'da en yüksek 34, en düşük 20; İstanbul'da en yüksek 36, en düşük 26; İzmir'de en yüksek 38, en düşük 27 derece olacak.

YAĞIŞLAR DOĞU'YA KAYDI

Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in Toroslar kesimi, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kayseri'nin doğu kesimleri, Bolu, Karabük, Sivas, Samsun, Amasya'nın doğusu ve Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ülkemizin güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

MGM tarafından Ağrı, Erzurum, Kars ve Ardahan için sarı kodlu uyarı yapıldı.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

18 TEMMUZ 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun1-1.png

19 TEMMUZ 2024 CUMA GÜNÜ

haritatahmingun2.png

20 TEMMUZ 2024 CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun3.png

21 TEMMUZ 2024 PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun4.png

22 TEMMUZ 2024 PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN