İsrail'le artan ticarete MAZLUMDER'den suç duyurusu: İsrail'le ticaret insanlığa ihanet

İsrail'le artan ticarete MAZLUMDER'den suç duyurusu: İsrail'le ticaret insanlığa ihanet

Gazze'de yaşanan insani krizin gölgesinde, Türkiye'nin İsrail ile olan ticareti artarak büyüyor. MAZLUMDER, Gazze'deki katliamlara göz yumarak İsrail ile ticaret yapan firmaların yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

MERVE ŞİŞMAN

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), Gazze'de İsrail'in saldırılarında çoğu çocuk 31 bin sivilin öldürülmesine karşın Türkiye'nin Netanyahu yönetimi ile olan ticari ilişkilerinin sürdürülmesi üzerine harekete geçti. Dernek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına, İsrail ile ticaret yapan şirketlerin yöneticilerinin yargılanmaları talebiyle suç duyurusunda bulundu.

MAZLUMDER tarafından yapılan açıklamada, Gazze'de yaşanan insani krizin ağırlığı altında, Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkilerinin devam ettirilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı. Özellikle, Gazze'de yaşananlara dikkat çekilerek, Türkiye'den İsrail'e yapılan ihracatın artış göstermesi eleştirildi.

yeni-proje-002.jpg
MAZLUMDER'in İstanbul Adalet Sarayı önünde düzenlediği basın toplantısı

TİCARET ŞUBAT AYINDA YÜZDE 20,7 ARTTI

Resmi verilere göre, Türkiye'nin İsrail'e ihracatı, savaşın başlamasıyla birlikte düşüşe geçmiş; ancak son aylarda tekrar yükselişe geçerek neredeyse savaş öncesi seviyelere ulaştı. Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 34.5 artışla 429 milyon dolara yükselen ihracat, Ocak ayında yüzde 18.5 düşüş gösterse de Şubat ayında yüzde 20.7 artarak 422.2 milyon dolara ulaştı.

yeni-proje-9-003.jpg
MAZLUMDER'in protestosu

İSRAİL'İN MEYVESİ TÜRKİYE'DEN

Bu artış, İsrail Tarım Bakanlığı'nın kayıtlarına göre, Türkiye'yi, 7 Ekim'den bu yana İsrail'e en çok sebze ve meyve gönderen ülkeler arasında Ürdün ile birlikte ilk sıralara taşıdı.

MAZLUMDER'in İstanbul Adalet Sarayı önünde düzenlediği basın toplantısında, devam eden ticaretin Türkiye için bir utanç kaynağı olduğu ve derhal sonlandırılması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, ticareti sürdüren firmaların tespit edilerek cezalandırılması gerektiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN