İkinci EYT düzenlemesi: 1 milyon çalışan, 5 yıl erken emekli olacak! Şartlar netleşiyor

İkinci EYT düzenlemesi: 1 milyon çalışan, 5 yıl erken emekli olacak! Şartlar netleşiyor

Sigortalı çalışan milyonlarca vatandaş TBMM'den gelecek güzel haberleri bekliyor. Yeni kanun düzenlemesinin yürürlüğe girmesi durumunda 1 milyonu aşkın esnaf 5 yıl erken emekli olacak. İşte detaylar...

Esnafa, ev kadınlarına ve çalışan annelere yıpranma payı müjdesi gelebilir. Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) yönelik yapılan yasal düzenlemeden sonra BAĞ-KUR'lu küçük esnaf da prim gün sayısının SGK'lı çalışanlarla eşitlenmesini bekliyor.

1 MİLYON KÜÇÜK ESNAF 5 YIL ERKEN EMEKLİ OLABİLECEK

Bu düzenleme hayata geçtiğinde, yaklaşık 1 milyon küçük esnaf 5 yıl erken emekli olabilecek. Erken emeklilik için, BAĞ-KUR prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesi lazım. Böylece esnaf, 5 yıl erken emeklilik hakkına sahip olacak.

Show Haber'de yer alan habere göre, gerçekleşmesi beklenen bu düzenleme 10 ve altında çalışanı olan esnaflar yararlanabilecek.

ANNELERDE EMEKLİLİK YAŞI ÇOCUK SAYISINA GÖRE DEĞİŞECEK

Kadınlarda emeklilik yaşının, çocuk sayısına göre esnetilmesi de TBMM'nin gündeminde. Öte yandan bazı mesleklerde uygulanan yıpranma payının kadınlarda da çocuk sayısına göre uygulanması bekleniyor.

Ev kadınları, isteğe bağlı emeklilik için devlet desteği bekliyor. Bu düzenleme gerçekleşirse isteğe bağlı sigorta primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak.

DEVLET DESTEĞİ 2 BİN 133 TL

Asgari ücret üzerinden hesaplama yapıldığında en düşük isteğe bağlı sigorta primi 6 bin 400 TL olacak ve bunun 2 bin 133 TL'si ev kadınlarına destek olarak devlet tarafından ödenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN