İki kişinin öldüğü elektrik akımı faciası kamerada: Yardım etmek isterken hayatını kaybetti

İzmir'in Konak ilçesinde, yoğun yağmur sırasında yoldaki su birikintisinden geçmeye çalışırken kaçak elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay hayatını kaybetti. Güvenlik kamerası görüntülerinde, Deniz'in karşıdan karşıya geçerken mazgala takılıp düştüğü ve Öktemay'ın ona yardım etmeye çalışırken akıma kapıldığı görülüyor. Olay yerine ilk müdahaleyi yapan mahallelilerden Nurullah Özel, daha önce de aynı bölgede elektrik kaçağı ile ilgili sorunlar yaşandığını belirtti.

İzmir’in Konak ilçesinde dün etkili olan şiddetli yağmur, iki kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Kaçak elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay (44) hayatını kaybetti.

Özge Ceren Deniz kimdir? Özge Ceren Deniz neden hayatını kaybetti? Özge Ceren Deniz olayı nedir? - Kastamonu Haber - Kastamonu Son Dakika HaberleriÖzge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay

Olay, Konak ilçesinin Alsancak semtinde yoğun yağmur sırasında yaşandı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Özge Ceren Deniz'in su birikintisinden karşıya geçmeye çalışırken mazgala takılıp düştüğü ve İnanç Öktemay’ın onu kurtarmaya çalışırken elektrik akımına kapıldığı görülüyor.

YAĞMURUN ARDINDAN GELEN FELAKET

Kentte etkili olan şiddetli yağış, cadde ve sokakları adeta göle çevirdi. Bu sırada yoldaki su birikintisinden geçmeye çalışan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, suda bulunan kaçak elektrik akımına kapıldı. Olayın hemen ardından bölgeye gelen sağlık ekipleri, akıma kapılan Deniz ve Öktemay’a dakikalarca kalp masajı yaptı. Tüm çabalara rağmen, iki kişi de kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Olan anına ilişki video görüntüleri de ortaya çıktı. Yakınları, önce Özge Ceren Deniz'in elektrik akımına kapıldığını, İnanç Öktemay’ın ise onu kurtarmak isterken hayatını kaybettiğini belirtti. Ortaya çıkan görüntülerde de İnanç Öktemay'ın, Özge Ceren Deniz'i kurtarmaya çalışırken hayatını kaybettiğini gösterdi.

Özge Ceren Deniz’in cenazesi memleketi Osmaniye’ye götürülerek toprağa verilecek, İnanç Öktemay’ın cenazesi ise İzmir’de ikindi namazından sonra defnedilecek.

İLK MÜDAHALE MAHALLE SAKİNLERİNDEN

Olay yerine ilk müdahaleyi yapan mahallelilerden Nurullah Özel (30), yaşananları anlattı. Özel, "Otoparkta oturuyordum, yoldan sesler geldi. Birinin suda elektrik akımı olduğunu söylemesi üzerine eve gidip çizmelerimi ve sopayı aldım. İkisini de sudan çıkarmak için müdahale ettim. İlk olarak Özge Ceren Deniz’in ayağına bahçe hortumunu dolayarak dışarı çıkardım, ardından İnanç Öktemay’a aynı şekilde müdahale ettim. Deniz’in bedeni soğuktu ve büyük ihtimalle hayatını kaybetmişti. Öktemay’ın bedeni ise sıcaktı ve kalp masajı yaparak onu hayatta tutmaya çalıştık" dedi.

'DAHA ÖNCE DE ELEKTRİK KAÇAĞI VARDI'

Özel, daha önce de aynı bölgede elektrik kaçağı ile ilgili sorunlar yaşandığını belirtti. "Daha önce mazgaldan duman çıktığını ve elektrik şirketi yetkililerinin gelip kontrol ettiğini söyleyen Özel, "O zaman bir problem olmadığını söylediler ve bakımlarını yaptılar. Ancak bu olay tekrar yaşandı ve iki kişinin hayatına mal oldu. Allah rahmet eylesin, ailelere sabır dileriz" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN