Hayaller 25 lira, gerçekler 33 lira! Doların pimi çekildi: O tarihte tabelalar 40 lirayı gösterecek

Hayaller 25 lira, gerçekler 33 lira! Doların pimi çekildi: O tarihte tabelalar 40 lirayı gösterecek

Hayaller 25 liraydı, gerçekler ise 33 lira! Doların pimi çekildi, uzmanından açıklama geldi! O tarihte tabelalar 40 lirayı gösterecek...

Altın ve para piyasaları konusunda uzman olan İslam Memiş, Ağustos ayında başlayan küresel dalgalanmalara dikkat çekerek yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Memiş, borsa, altın ve dolar hakkında öngörülerini paylaştı ve yatırımcılara stratejik tavsiyelerde bulundu.

BORSA İSTANBUL’DA YÜKSELİŞLER KALICI OLMAYABİLİR

Tarihi rekor! Borsa İstanbul 11 bin puanı aştı! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

İslam Memiş, Borsa İstanbul’un 10 bin 25 puanda bulunduğunu ve günü 1.47 puanlık bir artışla kapattığını belirtti. Ancak, Memiş, bu yükselişlerin kalıcı olmayabileceğini ve piyasalarda hâlâ belirsizlik ve gerginlik olduğunu ifade etti. Ayrıca, borsa üzerindeki tepki alımlarının geçici olabileceğini ve resesyon endişelerinin fiyatlamalar üzerinde etkili olabileceğini vurguladı.

ONS ALTIN İÇİN KISA VADELİ TAHMİNLER

Çin'den gelen haber altın fiyatlarını yere serdi! Yatırımcılara kötü sürpriz, altın fiyatları çakıldı

Memiş, ons altının şu anda 2402 dolar seviyelerinde işlem gördüğünü belirtti. Kısa vadede 2380 - 2480 dolar aralığına odaklanılacağını ifade eden Memiş, 2380 dolar seviyesinin test edildiğini ve ons altının bu seviyeden toparlandığını açıkladı. Gümüş onsunun da 26.80 - 27.20 dolar aralığında işlem gördüğünü belirtti. Gümüşün, altına göre daha düşük fiyatlı olduğunu ve yukarı yönlü sert bir yükseliş beklediğini söyledi.

GRAM ALTIN VE GÜMÜŞ YATIRIMLARI

Gram altın fiyatı, şu dakikalarda 658 lira seviyesinde hareket ederken; ons altın fiyatı ise aynı dakikalarda 1803 dolar seviyesinde bulunuyor.

Gram altının serbest piyasalarda 2630 - 2640 lira aralığında işlem gördüğünü belirten Memiş, gram altının ons altını takip ettiğini ve dolardaki güçlü duruş nedeniyle gram altındaki gerilemenin sınırlı olduğunu ifade etti. Ağustos ayında 2730 lira seviyesinin direnç olarak izleneceğini ve ons altında olası bir gerilemenin gram altında da fırsat oluşturabileceğini belirtti. Ayrıca, gümüş onsunda yukarıda 30-31 dolar direnç seviyelerinin bulunduğunu ve yatırımcıların altın pozisyonlarından gümüşe geçebileceğini vurguladı.

"40 ÜZERİNDE BEKLENTİMDE DEĞİŞİKLİK YOK BENİM"

Doların yolu saptı! İslam Memiş'ten kar-zarar tarihi

Dolar kurunun şu anda 33.48 lira seviyelerinde olduğunu belirten Memiş, 33.80 lira direncinin takip edilmesi gerektiğini söyledi. Sosyal medyada dolaşan 25 lira gibi düşük dolar tahminlerine karşı çıkan Memiş, "Troll orduları var köpürtüyorlar, insanlar umut ediyor. Biz de doların düşük olmasını istiyoruz. Umut etmek farklı, gerçekler farklıdır. Hayaller 25 lira, gerçekler 33 lira. 40 üzerinde beklentimde değişiklik yok benim" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN