Halsizlik ve baş ağrısı yapacak! Ege, Marmara, İç Anadolu'da dışarı çıkacaklar dikkat: Resmen uçacağız

Halsizlik ve baş ağrısı yapacak! Ege, Marmara, İç Anadolu'da dışarı çıkacaklar dikkat: Resmen uçacağız

Ege, Marmara, İç Anadolu… Dışarı çıkacak herkese uyarılar peş peşe geldi. Havaların soğumasını beklenirken etkili olan yaz havası pazar günü daha sert bir şekilde kendisini gösterecek. Lodos halsizlik ve baş ağrısı gibi Sağlık sorunlarına neden olurken Batıya doğru çöl tozu da etkisini gösterecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar doğrultusunda gece saatlerinde Marmara'nın batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara teslim olacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalar dikkatli takip ediliyor. Yurdun Kuzeybatı kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava etkili olurken gece saatlerinde Marmara'nın batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara teslim olacak. Diğer bölgelerde az bulutlu ve açık bir hava etkili olacak. Hava sıcaklığı ülke genelinde bir ila 3 derece artış gösterirken sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, doğu kesimlerinde kuzey ve kuzey batı yönlerinde hafif ara ara orta kuvvetli esmesi bekleniyor.

LODOS UYARISI YAPILDI

5 büyük kentte hava sıcaklıkları yine yüksek ölçülecek. İzmir'de bulutlu hava etkili olurken Lodos sert bir şekilde etkisini gösterecek.

İstanbul'da öğleden sonra daha bulutlu bir hava etkili olurken pazar gecesi ve pazartesi sabahı kısa sürede yağışlar bekleniyor. Ankara'da güneşli bir hava etkili olurken Bursa'da akşamüstü yağmur geçişi bekleniyor.

Antalya'da bunaltıcı bir hava etkisini gösterirken İstanbul 28, Ankara 29, İzmir 31, Bursa 30, Antalya 31 derece olarak ölçülecek.

Lodos rüzgarı nedir, ne zaman bitecek? Lodos neyin belirtisi, ne zaman ve nereden eser?

MARMARA LODOSA TESLİM OLACAK

Marmara Bölgesi'nde sert bir Lodos beklenirken Trakya ve Çanakkale çevresinde geceye doğru Sakarya bölümünde ise kısa süreli yağışlar bekleniyor. Edirne 28, Kocaeli 30, Balıkesir 31 derece. Pazartesi hava 5 derece daha serin ve hafif yağmurlu olacak .

İÇ ANADOLU'YA PAZARTESİ UYARISI

İç Anadolu Bölgesi'nde lodos Pazartesi daha sert esecek. Hava güneşli görülürken iki gün sıcaklıkların daha da yükseleceği belirtildi. Öğle saatlerinde 28-29 dereceye kadar ulaşacak sıcaklıklar ölçülürken Gece saatlerinde ise Sivas 8, Konya 12 derece olacak.

Lodosun sağlığımız üzerindeki etkileri neler? (Lodos, migren ve sinüzit ağrılarını tetikliyor) - Sağlık Haberleri

EGE BÖLGESİ'NDE SERT LODOS

Ege Bölgesi'nde lodosun sert eseceği belirtilirken kıyılar biraz bulutlu görülecek. Bölgede çöl tozu da etkisini gösterecek. Denizli 32, Manisa 31, Muğla 29, Kütahya 27, Bodrum 30 derece. Pazartesi rüzgar daha serinlik vererek esecek.

AKDENİZ'DE NEM BUNALTIYOR

Akdeniz'de nemli ve bunaltıcı bir hava görülürken Adana35, Hatay ve Kahramanmaraş 34, Isparta 28 derece ölçülecek. deniz suyu sıcaklığı 27-28 derecelerde görülürken yeni haftada sıcaklıkların fazla düşmeyeceği belirtildi.

Bugün hava nasıl olacak? Yağış var mı? Havalar ısınıyor mu? 7 Mayıs 2024 Meteoroloji il il

KARADENİZ'DE SICAKLIK ARTIYOR

Karadeniz'in doğusunda pazar ve pazartesi günleri hava sıcaklıkları 4 derece daha yüksek görülecek. Bölgenin birçok yerinde güneşli hava etkili olurken Bolu 28, Kastamonu ve Trabzon 27, Samsun 30 derece. Pazartesi Batı Karadeniz'de, salı ise Doğu Karadeniz'de kısa süreli yağış var.

DOĞUDA YAĞIŞ GÖRÜNMÜYOR

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bugün itibariyle yağışların görülmeyeceği belirtildi. Açık bir hava etkili olurken sıcaklıkların artması bekleniyor. Erzurum 22, Malatya 27, Gaziantep ve Diyarbakır 32 derece.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN