Gübresinden fidesine kadar devlet veriyor! Deprem bölgesinde üretim başladı: Aile ekonomisine katkı sağlıyorlar

Gübresinden fidesine kadar devlet veriyor! Deprem bölgesinde üretim başladı: Aile ekonomisine katkı sağlıyorlar

Üreticiye büyük destek! Gübresinden fidesine kadar devlet veriyor! Deprem bölgesinde üretim heyecanı başladı! Aile ekonomisine büyük katkı sağlıyor...

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen İslahiye ilçesinde yaşayan kadınlar, tarımsal üretime kazandırılmak üzere destekleniyor. "Kınalı Eller Çilek Kokuyor" projesi kapsamında, Amanos Dağları'nın 1600 rakımlı Huzurlu Yaylası eteklerinde yer alan köylerde yaşayan 20 kadın, çilek üretimine yönlendirildi. Bu girişim, hem depremlerin yarattığı stresten uzaklaşmalarını sağlıyor hem de aile bütçelerine katkı sunuyor.

12 DÖNÜMLÜK ARAZİDE ÇİLEK ÜRETİMİ YAPILIYOR

Depremzede kadınlar devlet desteğiyle çilek bahçesi kurdu - Niğde Dmc Haber, Niğde, Haber, Niğde Haberleri, Son Dakika, Doğru ve Hızlı Haber

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile İslahiye Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim programlarına katılan kadın çiftçiler, çilek üretimi konusunda kapsamlı bir eğitim aldı. Eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından kadın çiftçilere, çilek fidesi, gübre ve üretim için gerekli tüm malzemeler sağlandı. Huzurlu Yaylası'nın eteklerindeki Tandır Mahallesi'nde yaşayan 48 yaşındaki Zeynep Can, 12 dönümlük arazisinde devlet desteğiyle çilek üretimine başladı.

DEPREMİN YARALARI SARILIYOR

Depremzede Kadınlar Devlet Desteğiyle Çilek Bahçesi Kurdu - Malatya Sonsöz Haber

Depremzede çiftçi Zeynep Can, eşinin yardımıyla başladığı çilek üretimi sayesinde hem üretim yapıyor hem de depremin etkilerinden uzaklaşıyor. Zeynep Can, yetiştirdiği çilekleri ailesi ve projeye katılan diğer kadın komşuları ile birlikte topluyor. İslahiye Tarım ve Orman Müdürü Yüksel Şahin, Zeynep Can'ı ziyaret ederek projeye olan katkılarını ve çilek üretim sürecini yerinde inceledi.

Yüksel Şahin, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hayata geçirilen 'Kınalı Eller Çilek Kokuyor' projesi ile depremzede kadınları tarımsal üretime teşvik etmeyi amaçladıklarını hedeflediklerini söyledi. Proje kapsamında 20 kadın, 20 dekar alanda çilek yetiştiriyor.

AİLE EKONOMİSİNE KATKI

İslahiye Tarım ve Orman Müdürü Yüksel Şahin, "Şu an İslahiye’nin Huzurlu Yaylasındayız. Huzurlu Yaylası Amanos Dağlarında kurulu güzel bir yayladır. Gaziantep Tarım İl Müdürlüğümüz, İlçe Müdürlüğümüz GAP İdaresi Başkanlığımız ve ayrıca Büyükşehir Belediyemiz katkılarıyla burada çilek üretimi yapıyoruz. "Kınalı Eller Çilek Kokuyor" projesi" ile şu an görmüş olduğunuz alanda çilek yetiştiriciliği yapılmakta. Biz bugün Zeynep Can, hanımın tarlasındayız. Zeynep hanım bu çilekleri hasat ederek çevre il ilçelere göndermektedir. Aile ekonomisine büyük bir katkı sağlamaktadır" şeklinde konuştu.

Çiftçi Zeynep Can, "Çiftçilik yapıyoruz. Çilek ekiyoruz. Çilek yetiştirmeye başladık. Şimdi çilek hasadı yapıyoruz. Projeye başvurduk ve kınalı ellerimizle çilekleri topladık. Destekler için devletimize teşekkür ederiz" dedi. Eşi Ömer Can ise üretim sürecinde eşini her zaman desteklediğini ve bu uğraşın deprem sonrası köydeki kadınlar için maddi ve manevi açıdan çok faydalı olduğunu belirtti.

Projeye katılan kadınlardan üniversite öğrencisi Melike Yıldırım, yaz tatilinde köyüne gelerek komşusu Zeynep Can'a yardım ettiğini ve kadın dayanışmasına katkıda bulunduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN