Gelir getirici tür seçildi, kilosu 62 TL’den satıyor! Hasadı başladı: Üreticinin ağzı kulaklarına varıyor

Gelir getirici tür seçildi, kilosu 62 TL’den satıyor! Hasadı başladı: Üreticinin ağzı kulaklarına varıyor

Mersin'in verimli topraklarında yetiştiriliyor gelir getirici tür ağaçları arasında yer alıyor. 6 yıl önce dağıtımı yapılan ağaçlardan ilk ürünler toplanıyor. Kilosu 62 TL'den satılıyor üreticinin ağzı kulaklarına varıyor. İşte tüm detaylar…

Mersin'in Mut ilçesinde gelir getirici tür ağaçlandırma çalışmaları doğrultusunda 6 yıl önce dağıtımı gerçekleştirilen Antep fıstığı ağaçları ilk ürünlerini verdi. Kilosu 62 TL'den satılan ürünlerin hem verimi yüz güldürüyor hem de fiyatı. İşte tüm detaylar…

ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Mut Orman İşletme Müdürlüğü Alahan İşletme Şefliği sınırlarında bulunan geçimli Mahallesi'nde gelir getirici tür ağaçlandırma sahalarında yer alan Antep fıstığı hasadı hızlı bir şekilde başladı. Bu yıl köyde 7.730 dekar alanda 300 ton ürün beklentisi olduğu belirtilirken fıstığın kilosunun çiğ halde 62 TL'den satılacağı aktarıldı.

antep-fistigi-hasat-kapak.jpg

Antep fıstığı üretimi için kolları sıvadığını söyleyen geçimli Mahalle Muhtarı Soner Kocatürk, ilk hasatta 62 TL'den alıcı bulunduğunu aktardı. Hasadın her yıl daha da artacağını söyleyen Kocatürk fiyatlarında daha iyi olmasını beklediğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN