'Gaz sancısı' şikayetiyle gitti, gerçek çok başka çıktı: 'Hayatım bitmiş gibiydi'

'Gaz sancısı' şikayetiyle gitti, gerçek çok başka çıktı: 'Hayatım bitmiş gibiydi'

48 yaşındaki Fadim Ülger, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gittiğinde, doktorlar şaşırtıcı bir bulguyla karşılaştı. Ülger'in karnında 20 kilogramlık bir kitle vardı. İlk başta gaz sancısı olduğu düşünülen bu kitle, yapılan tetkikler sonucunda yumurtalıklarında anormal bir şekilde büyümüş bir kitle olduğu ortaya çıktı.

Olay Konya'da yaşandı. Son yıllarda bel çevresinin genişlemesinin aldığı kilolardan kaynaklandığını düşünen Fadim Ülger, karın ağrısı şikayetleri başlayınca doktora gitmeye karar verdi. Yaklaşık bir ay önce Konya Şehir Hastanesi'ne başvuran Ülger, yapılan tetkiklerde yumurtalıklarında anormal bir büyüme olduğu tespit edildi.

AMELİYATLA KURTULDU

Hemen ameliyata alınan Ülger'in karın bölgesinden 45 santimetreye 30 santimetre ebatında ve 20 kilo ağırlığında kitle başarıyla çıkarıldı. Ameliyat öncesi 120 kilo olan Ülger, ameliyat sonrası 100 kiloya düştü.

'HAYATI OLUMSUZ ETKİLEYEN İR KİTLEYDİ'

Konya Şehir Hastanesi Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Yandal Kliniği Op. Dr. Mustafa Şahin, hastanın ciddi semptomlarla kendilerine başvurduğunu ve günlük yaşamsal aktivitelerinin neredeyse tamamen kısıtlandığını, hatta uyuyamz hale geldiğini söyledi. Dr. Şahin, acil bir şekilde değerlendirmeye alındıklarını ve kısa sürede ameliyatı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ameliyatın başarıyla tamamlandığını belirten Dr. Şahin, "Hastamızın hayatını olumsuz etkileyen bir kitleydi. Hastamız 120 kiloydu, operasyondan sonra 100 kiloya düştü. Ameliyat esnasında patolojik incelemelerimizi yaptık ve kitlenin kötü huylu olmadığını tespit ettik. Hastamızın ameliyat sonrası takibi devam ediyor, genel durumu iyi ve herhangi bir komplikasyon da yaşamadı. Taburcu etmeye hazırlanıyoruz." dedi.

yyyyy.jpg

'AMELİYATTAN ÖNCE HAYATIM BİTMİŞ GİBİYDİ'

Karnındaki kitleden kurtulmanın mutluluğunu yaşayan Fadim Ülger, ameliyattan sonra şikayetlerinin sona erdiğini ve hayatının normale döndüğünü dile getirdi. Kilosundan dolayı kitleyi fark edemediğini ve hastaneye başvurduğunda çok şiddetli ağrılarının olduğunu anlatan Ülger, şunları söyledi:

"Birkaç yere gittiğimde bana gaz sancısı demişlerdi ama değilmiş. Buraya gelince hocalarımız yakından ilgilendiler, ameliyatımı yapıp, sağlığıma kavuşturdular. Çok mutluyum. Tüm doktorlarıma teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Ameliyat olmadan önce hayatım bitmiş gibiydi. Çok ağrılarım oluyordu, uyuyamıyordum. Hiçbir şey yapamıyordum. Karnımdan böyle bir şey çıkacağını hiç tahmin edemezdim. Hocalarımız büyük olduğunu söylemişti ama görünce çok şaşırdım. Bir ay öncesine kadar hiçbir şikayetim yoktu. Hiç belli etmemişti."

Bu olay, erken teşhis ve tedavinin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Uzmanlar karın ağrısı, şişkinlik veya anormal büyüme gibi şikayet yaşayan vatandaşları doktora başvurmaları konusunda tekrar uyardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN