Gayrimenkul satışı rekor kırıldı! Altın yükseldi herkes ona yöneldi: O illerde talep patladı

Gayrimenkul satışı rekor kırıldı! Altın yükseldi herkes ona yöneldi: O illerde talep patladı

Eylül ayında yılın gayrimenkul satışı rekoru kırıldı! Peki en çok hangi iller tercih edildi? Uzman isim tek tek açıkladı...

Düşen gayrimenkul satışları, eylül ayında beklenenin çok üstünde performans sergiledi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2024'ün rekoru kırıldı.

Eylül ayında gayrimenkul piyasasında yaşanan hareketlilik, tapu satış işlemlerine yansıdı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, bu ayda 285 bin 373 adet satış işlemi gerçekleştirildi ve bu rakam 2024 yılının en yüksek aylık satış hacmi olarak kayıtlara geçti. Konut satışlarının yanında arsa, tarla ve ticari gayrimenkuller de büyük ilgi gördü. Özellikle İstanbul’da tercih edilen ilçeler ve çevre illere olan gayrimenkul talebi dikkat çekiyor.

Gayrimenkul uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Milliyet’e verdiği röportajda İstanbul’da eylül ayında en çok tercih edilen 5 ilçeyi açıkladı. Özelmacıklı "Konut açısından baktığımızda 140 bin tapu satışı var ancak ticari gayrimenkul, arsa ve arazide de benzer fırsatlar oluyor" diyerek şöyle devam etti: "Konut fiyat endeksi reel anlamda oldukça geriledi, mevduat faizi nedeniyle oldukça yüksek gelir elde edenler de oldu. Bunlar da peyderpey gayrimenkule dönmeye başladılar, bunların da etkisi var diyebiliriz"

İSTANBUL’DA EN ÇOK TERCİH EDİLEN 5 İLÇE

Özelmacıklı, "Eylül ayında Silivri’de 5 bin 500 civarında tapu işlemi yapıldı. Arnavutköy’de 4 bin 915 tapu işlemi yapıldı. Bunun yanında özellikle çeşitli ilçelerimizde de bazı yoğunluklar var. Arsa ve arazi dışında en yoğun ilçe zaten Esenyurt, 13 bine yakın tapu işlemi yapıldı. Anadolu yakasında da Pendik 5 bin 672 işlemin yapıldığı bir yer. Sancaktepe’de 3 bin 500’e yakın tapu işlemi yapıldı. İstanbul dışında da çevre illere gayrimenkul talebi var. Anadolu yakası tarafına baktığımızda Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu hattına kadar yoğun olarak gayrimenkul talebi var. Avrupa yakasında ise Çatalca, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale bölgesinde Lapseki hattından sonra Biga, Balıkesir’de Bandırma ve Gönen gibi hatlar yoğun olarak tercih edilen bölgeler. Gerek tarım arazileri gerek sulu tarım, kuru tarım arazileri, köy yerleşik yerlerine yakın arsalar ilgi çekici boyutta." ifadelerini kullandı.

KONUT VE TİCARİ GAYRİMENKULLERDE FIRSATLAR

Özelmacıklı, altın fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle yatırımcıların gayrimenkule yöneldiğini vurguladı ve ekledi: "Ben bir etki olarak da altın fiyatlarındaki yükselişin paranın gayrimenkul kısmına aktarılması açısından önemli bir fırsat oluşturduğunu düşünüyorum. Ekim ayı satışları da eylül ayını aratmayacak kadar iyi gidiyor. Gayrimenkuldeki toparlanmanın sinyalini alıyoruz diyebiliriz"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN