Eylül ve ekime dikkat! Sonbahar sıcak geçecek

Eylül ve ekime dikkat! Sonbahar sıcak geçecek

Yazın kavurucu sıcakları henüz hafızalardan silinmeden, uzmanlar sonbahar aylarında da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği konusunda uyarıyor. Hava tahminlerine göre, özellikle eylül ve ekim aylarında sıcaklıklar 1 ila 2 derece daha yüksek olacak ve yer yer yaz aylarını aratmayacak sıcaklıklar hissedilecek. Bugün ise yurdun kuzeydoğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı ise 1 ila 3 derece artacak.

Sonbaharın kapıda olduğu şu günlerde bile kavurucu sıcaklar hayatımızı olumsuz etkiliyor. Meteorolojik verilere göre, eylül ve ekim aylarında da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, yaptığı açıklamada özellikle Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcaklıkların ortalama 1-2 derece daha yüksek olacağını belirtti. Çalışkan, 11 yılda bir yaşanan güneş etkinliğinin zirve yaptığı bu yılın da sıcak hava dalgalarının sıkça yaşanabileceği bir yıl olduğunu vurguladı.

Çalışkan, "Yine serin günler olur. Ancak sıcak günlerin yani sonbahardaki sıcak günlerin sayısında artış olacaktır. Son 6 yıldır eylül ve ekim zaten sıcak geçiyor. Hemen hemen sonbahar boyunca pastırma yazını görüyoruz hatta aralıkta da etkili oluyor. Bu aralık ayında da sıcak hava dalgalarının sıklıkla maruz kalma durumumuz var." dedi.

Sıcaklık ve yağışların farklı anlamları olduğunu da değerlendiren Çalışkan, "Sıcaklıklar yüksek seyrediyorsa yağış olmayacak anlamına gelmiyor. Sıcak havada da olan yağışlar hatta çok daha şiddetli oluyor." diye konuştu.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Ülkemizin büyük bir bölümünde sıcaklıkların artması beklenirken, Karadeniz Bölgesi'nin bazı illerinde yağışlı bir hava hakim olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Samsun hariç Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Ağrı'nın doğusu ve Van'ın güney ve doğu çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının ise ülke genelinde 1 ila 3 derece artacağı öngörülüyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, öğle saatlerinden sonra Akdeniz kıyılarında güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

13 AĞUSTOS SALI GÜNÜ

3-copy.jpg

14 AĞUSTOS ÇARŞAMBA GÜNÜ

4-copy.jpg

15 AĞUSTOS PERŞEMBE GÜNÜ

5-copy.jpg

16 AĞUSTOS CUMA GÜNÜ

haritatahmingun5-3.png

17 AĞUSTOS CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN