Eylem Tok ve oğlu ABD'de yakalanmıştı: Timur Cihantimur'un cezaevi fotoğrafı ortaya çıktı

Eylem Tok ve oğlu ABD'de yakalanmıştı: Timur Cihantimur'un cezaevi fotoğrafı ortaya çıktı

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan oğlu Timur Cihantimur ile ABD'ye kaçan Eylem Tok, 106 gün sonra yakalanmış, anne oğul, yakalanmalarının ardından 18 Haziran'da Boston'da hakim karşısına çıkmıştı. Timur Cihantimur'un cezaevinde çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı. Dosyadaki "federal suç" ifadesi dikkat çekti.

ABD'de Eylem Tok ve oğlunun hakim karşısındaki duruşması devam ediyor. Timur Cihantimur'un cezaevinde çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan oğlu Timur Cihantimur, 18 Haziran'da Boston'da hakim karşısına çıkmıştı. Hakim, Eylem Tok'un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma, 27 Haziran'a ertelendi. Anne Tok'un ardından Timur Cihantimur'un çocuk mahkemesindeki duruşması da ertelendi.

eeeee.jpg

FEDERAL SUÇ

ABD'de davayı takip eden Gazeteci Emrullah Erdinç, Timur Cihantimur'un cezaevinde çekilmiş yeni fotoğrafını paylaştı. Görselde; Timur Cihantimur'la ilgili bilgilere yer verildiği ve "federal suç" ifadesinin yer aldığı görüldü.

rrrrrrr.jpg

HÜKÜM KISMI BOŞ

"Timur Cihantimur’un Connecticut eyaletinde reşit olmayan çocukların tutulduğu İslah evindeki dosyasında yazan bilgilere göre’ Cihantimur 14 Haziran 2024 getirildiği belirtiliyor. Emrullah Erdinç'in haberine göre yargılanması devam ettiği için hüküm kısmı boş bırakılmış durumda.

Dosyada yaşının 16 olarak belirtilmesi nedeni 28 Haziran’da 17’sinde gün alacak olması. Yani bir hafta sonra Timur Cihantimur’un doğum günü. Yine dosyadaki bilgiye göre “Federal Suç” ibaresi yer alıyor"

hhhhhh.jpg

NE OLMUŞTU?

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesindeki 1 Mart'ta (2024) meydana gelen trafik kazasında 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı.

13333.jpg

Kazanın, 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un aracıyla yol kenarında arızalanan ATV'lerin arasına dalması sonucu meydana geldiği ortaya çıktı.

rrreeee.jpg

ABD'YE KAÇTILAR

Yazar Eylem Tok ise oğlunu önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçırdığı ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında sürücü Timur Cihantimur ve annesi yazar Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İADE TALEBİ

7 Mart'ta (2024) anne ve oğlun hem diplomatik yollardan hem de Interpol vasıtasıyla Türkiye'ye iadeleri talep edildi. ABD'de restoranda çalışan bir Türk kurye, sipariş götürdüğü evde Eylem Tok'la karşılaştı ve polise ihbarda bulundu. Eylem Tok ve oğlu, yıllığı 46 bin dolar olan British International School of Boston'ı gezdikten sonra eve döndü. Polis eve baskın düzenleyip anne-oğulu yakaladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN