ABD'de tutuklanan Eylem Tok ve oğlunun son kaçış planları ortaya çıktı

ABD'de tutuklanan Eylem Tok ve oğlunun son kaçış planları ortaya çıktı

Murat Aci'nin ölümüne neden olan ardından ABD'ye kaçan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok, dün ABD polisi tarafın yakalanıp tutuklandı. Firari anne ve oğlunun tutuklanmalarıyla birlikte ABD sonrası planları da ortaya çıktı. Tok ve oğlunun ABD sonrası Küba'ya gitmek için sahte pasaport almaya çalıştığı öğrenildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da 1 Mart'ta gerçekleşen ve Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği trafik kazasının sorumlusu 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok'un ABD'de tutuklandığını duyurdu. Bakan Tunç, 18 Haziran'daki duruşmanın yakından takip edileceğini ve iade süreci için gerekli tüm girişimlerin sürdürüldüğünü belirtti.

GÖZLER İADE SÜRECİNE ÇEVRİLDİ

Reuters'te yer alan habere göre; Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un ABD'de tutuklanmasının ardından gözler iade sürecine çevrildi. Tok ve Cihantimur’un ABD'deki tutuklanmaları sırasında Boston'da yıllık ücreti 46 bin dolar olan özel bir okulu ziyaret etmeye hazırlandıkları ortaya çıktı. Üzerlerinde bulunan 5 bin dolarlık nakit para da polis tutanaklarına geçti.

ABD SONRASI KÜBA PLANI

Mahkeme belgelerine göre, Türk yetkililer Tok ve oğlunun ABD'den sonra Küba'ya kaçmak için sahte pasaport almaya çalıştığını düşünüyor. ABD'li yetkililer, anne ve oğulun kaçma riski nedeniyle 18 Haziran'daki duruşmaya kadar tutukluluklarının devamına karar verdi.

TOK’UN AVUKATI: İADESİ MÜMKÜN DEĞİL

Eylem Tok'un avukatı Brendan Kelley, müvekkilinin serbest bırakılması gerektiğini savunuyor. Kelley, Türk kanunlarına göre ebeveynlerin çocuklarını korumak için yaptıklarının suç sayılmadığını, bu nedenle ABD ile Türkiye arasında iadenin mümkün olmadığını iddia etti.

ADALET BAKANI TUNÇ'UN AÇIKLAMALARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ABD'de tutuklanan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok’un iade süreci için gerekli tüm adımların atılacağını belirtti. Tunç, 18 Haziran'daki duruşmanın yakından takip edileceğini ve sürecin Türkiye'nin adalet sistemi için önemli olduğunu vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN