Eylem Tok’un yarın yapılması planlanan duruşması ertelendi

Eylem Tok’un yarın yapılması planlanan duruşması ertelendi

Ehliyetsiz araç kullanarak bir ölüm ve yaralanmaya sebep olan Timur Cihantimur'un annesi Eylem Tok'un ABD'deki duruşması, 1 Temmuz Pazartesi gününe ertelendi.

Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur ile birlikte ABD'ye kaçtığı ve bir trafik kazasında bir kişinin ölümüne neden oldukları olayla ilgili duruşma süreci yeniden planlandı. Tok'un duruşması, yerel saatle 1 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00'e ertelendi. Mahkeme kaynakları, erteleme nedeni hakkında bilgi vermedi.

Türkiye, ehliyetsiz araç kullanarak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına yol açan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un iade edilmelerini talep etti. Boston'da yakalanan Cihantimur ve annesi Tok'un iade davaları ayrı ayrı görülüyor.

20 Haziran'daki son duruşmada, Tok'un avukatı müvekkilinin kefaletle serbest bırakılmasını talep etti. Savcı, kaçma riski yüksek olduğunu belirterek tutukluluğun devamını istedi. Hakim Cabell, Tok'un tutukluluğunun devamına ve duruşmanın 27 Haziran Perşembe günü saat 09.00'da yapılmasına karar verdi.

VOA Türkçe'de yer alan habere göre, Cihantimur'un durumu hala karara bağlanmadı; mahkeme hakimi Cabell, tüm belgeleri inceledikten sonra karar vereceğini belirtti. Cihantimur'un avukatları, kefalet başvurusu için gizlilik talebinde bulundu ancak savcı itiraz etti.

İstanbul'da 1 Mart gecesi bir kişinin ölümüne neden olan trafik kazasında suçlanan Timur Cihantimur'un duruşma sürecindeki gelişmeler takip edilmeye devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN