Erdoğan'dan 'Seçil Erzan' sorusuna cevap: Bankanın en üst düzey...

Erdoğan'dan 'Seçil Erzan' sorusuna cevap: Bankanın en üst düzey...

Denizbank şube müdürü Seçil Erzan'ın aralarında ünlü isimlerinde olduğu çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddiaları gündeme bomba gibi düşerken Erdoğan'dan günler sonra ilk açıklama geldi. Erdoğan, "Türkiye hukuk devletidir ve kim hukuksuzluk yapıyor ise cezasını çeker. Konu yargıdadır ve yargı bununla ilgili gerekli araştırmasını yapmaktadır. Bankanın en üst düzey yöneticileri ile ilgili de şu anda bütün soruşturmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dubai kentinde düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Türkiye'ye dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın gündeminde günlerdir konuşulan Denizbank'ın eski şube müdürü Seçil Erzan'ın oluşturduğu 'Fatih Terim Fonu' vardı.

'KİM HUKUKSUZLUK YAPIYORSA...'

Erdoğan, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, hukuksuzluk yapanın cezasını çekeceğini belirterek "Konu yargıdadır ve yargı bununla ilgili gerekli araştırmasını yapmaktadır" dedi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızın kolay para vaadiyle, kısa zamanda yüksek kar sunan dolandırıcıların türlü tuzaklarına düşmemelidir. Devlet tabii ki bunların peşindedir ve oyunları bozmaktadır. Ancak bu illegal fon vaatlerine, yasal olmayan yollarla elde edileceği söylenen karlara karşı halkımız çok dikkatli olmalıdır."

'BANKA YÖNETİCİLERİ DE SORUŞTURULUYOR'

Cumhurbaşkanı, yargı tarafından en ideal şekilde karar verileceğine inandığını belirterek "Buradan sakınma diye bir şey söz konusu değil. Bu olayda adı geçen şüphelilerle ilgili araştırmalar devam ediyor. Futbolcu arkadaşlarla ilgili de aynı şekilde süreç devam ediyor. Bankanın en üst düzey yöneticileri ile ilgili de şu anda bütün soruşturmalar devam ediyor. Öyle zannediyorum ki kısa zamanda burada da inşallah neticeleri alacağız" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN