Erdoğan, İstanbul’da dört ülkenin dışişleri bakanlarıyla buluştu: İsrail’e silah ambargosu çağrısı yapıldı

Erdoğan, İstanbul’da dört ülkenin dışişleri bakanlarıyla buluştu: İsrail’e silah ambargosu çağrısı yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu toplantısı kapsamında Rusya, İran, Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanlarıyla bir araya gelerek, bölgesel sorunlar ve İsrail’e yönelik silah ambargosu konularını ele aldı. Erdoğan, "BM nezdinde İsrail’e silah ambargosu etkili bir adım olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Rusya, İran, Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanlarıyla bir araya geldi. Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen görüşme, Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu'nun 3. toplantısı çerçevesinde yapıldı. Görüşmenin ana gündem maddeleri arasında bölgedeki kalıcı barış süreci ve uluslararası güvenlik konuları yer aldı.

Erdoğan, BM nezdinde İsrail’e uygulanacak silah ambargosunun İsrail'i durdurmak için etkili bir adım olacağını, Türkiye’nin bunu dillendirmeye devam edeceğini belirtti.

İSTANBUL'DA DÖRT ÜLKENİN DIŞİŞLERİ BAKANI BİR ARAYA GELDİ

Rusya, İran, Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları, İstanbul'da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu'nun 3'ncü toplantısına katılmak için geldi.

n.webp

Erdoğan, Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'nde Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan'ı kabul ederek görüştü.

SİLAH AMBARGOSU

Görüşmede Güney Kafkasya’daki kalıcı barış süreci ile bölgesel ve küresel konular ele alınırken Cumhurbaşkanı Erdoğan kabulde, Türkiye'nin bölgesel sorunların diyalog yoluyla çözülmesi anlayışı ile oluşturulan platforma büyük önem verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabulde, Güney Kafkasya'nın çehresinin kalıcı barış yolunda değişmesinin sevindirici olduğunu kaydetti. Erdoğan, BM nezdinde İsrail’e uygulanacak silah ambargosunun İsrail'i durdurmak için etkili bir adım olacağını, Türkiye’nin bunu dillendirmeye devam edeceğini belirtti.

Kabul basına kapalı gerçekleşti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN