Erdoğan, Bahçeli’nin sözleri için yine yorum yapmadı: Sadece TUSAŞ saldırısı için ‘zamanlama manidar’ dedi

Erdoğan, Bahçeli’nin sözleri için yine yorum yapmadı: Sadece TUSAŞ saldırısı için ‘zamanlama manidar’ dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Öcalan'ın Meclis’te konuşması gerektiğine dair yaptığı açıklamalara yönelik herhangi bir yorumda bulunmaması dikkat çekti. TUSAŞ’a yönelik PKK terör saldırısına yönelik açıklama yapan Erdoğan, “Saldırının zamanlaması manidar” diyerek MHP lideri Bahçeli’nin Öcalan ile ilgili ifadelerine yanıt vermekten kaçındı.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Kazan ilçesindeki TUSAŞ’a düzenlenen PKK terör saldırısını değerlendirdi. İç siyasette farklı bir iklimin oluştuğu bir dönemde gerçekleşen saldırının, özellikle seçilen hedefiyle dikkat çektiği belirtildi. Erdoğan, Bahçeli’nin açıklamalarına ise herhangi bir görüş bildirmedi.

Erdoğan, saldırının iç siyasetle ilişkili olduğuna ve terör baronlarının Türk siyasetini etkileme çabalarına karşı duracaklarını ifade etti. Erdoğan, Ankara'da savunma sanayisinin kalbi TUSAŞ'a yönelik PKK tarafından yapılan saldırı için, "Saldırının zamanlamasının ve seçilen hedefin tesadüf olmadığı açıktır. Bu kanlı ve kalleş terör eyleminin ülkemiz iç siyasetinde farklı bir iklimin filizlenmeye başladığı süreçte tekabül etmesi ayrıca manidardır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, terör saldırısının iç siyaset ortamında farklı bir iklimin filizlenmeye başladığı bir süreçte gerçekleştiğini belirtti. “Kandan beslenen terör baronlarının kendine yeni efendiler aradığı ortada. Terör baronları Türk siyasetini dizayn edemeyecekler. Bu alçak saldırıyla verilmek istenen mesajları buruşturup çöpe attık,” şeklinde konuştu.

bahceli.jpg

BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISI VE ARDINDAN GELEN SALDIRI

MHP lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz hafta partisinin grup toplantısında dikkat çeken bir çıkış yaparak terörist başı Abdullah Öcalan için çağrıda bulunmuştu. Bahçeli, Öcalan'ın umut hakkı kapsamında Meclis'te konuşabileceğini ve PKK’dan silahları bırakmasını isteyebileceğini ifade etmişti. Bu açıklamalar sonrası, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısının gerçekleşmesi gündeme bomba gibi düştü.

Saldırı sırasında biri kadın olmak üzere 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Olayda 5 kişi şehit olurken, 22 kişi de yaralandı. Erdoğan, Bahçeli’nin sözlerine doğrudan yanıt vermekten kaçınarak, sadece saldırının zamanlamasının manidar olduğuna vurgu yaptı.

saldiri.jpg

OLAY NASIL OLDU?

Kazan ilçesinde, uzun namlulu silahlar ve bomba kullanılarak gerçekleştirilen saldırı, TUSAŞ tesislerini hedef aldı. Güvenlik güçleri, saldırıya anında müdahale ederek teröristleri etkisiz hale getirdi. Saldırının ardından yapılan açıklamalar, hem iç siyaset hem de terörle mücadele bağlamında tartışmalara yol açtı.

İŞTE ERDOĞAN'IN YAPTIĞI AÇIKLAMANIN TAMAMI

AZERBAYCAN'LA KALICI BARIŞ VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycanlı kardeşlerimizle kalıcı barış için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. 44 gün süren vatan muharebesinin ardından Karabağ'daki 30 yıllık işgalin sona erdiğini vurguladı. "Bir dönem acıyla, işgalle, çatışmalarla anılan bu coğrafyada şimdi barış rüzgarları esiyor," diyerek, Türkiye'nin Azerbaycan ile koordinasyon içinde bu süreci desteklemeye kararlı olduğunu ifade etti.

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ BAŞLADI

Enflasyonda düşüşün başladığını belirten Erdoğan, küresel ekonomideki belirsizliklere rağmen Türkiye ekonomisinde temel göstergelerde iyileşmelerin devam ettiğini dile getirdi. "Merkez Bankamızın rezervlerinden ihracata, turist sayısından istihdama kadar her alanda gözle görünür artış söz konusu," dedi. Ayrıca, Avrupa ve Amerika dahil tüm dünyada enflasyonda düşüş olduğunu ve fahiş fiyat artışlarının ortadan kalkmakta olduğunu vurguladı.

FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ

Enflasyondan nemalanan bir kesimin varlığını dile getiren Erdoğan, bu kesimin üretmeden ve risk almadan kazanç sağlama alışkanlığını eleştirdi. "Vatandaşımızın helal lokmasına göz dikenlere kesinlikle göz açtırmayacağız," ifadesiyle hükümetin, fahiş fiyat artışları ve piyasa manipülasyonlarına karşı kararlı bir duruş sergileyeceğini vurguladı.

erdogan-001.jpg

EKONOMİK SALDIRILARA DİKKAT

Koronavirüs salgını ve depremlerin Türk ekonomisini olumsuz etkilediğini belirten Erdoğan, yaşanan zorlukların ardından, "Tüm bunların üzerine 6 Şubat depremlerini yaşadık. Ardı ardına gerçekleşen 3 seçim, salgının ve depremin etkilerini daha sert hissetmemize sebep oldu," dedi. Merkez Bankası rezervlerinin artışıyla birlikte eleştirilerin de arttığını ifade etti.

ALMANYA İLE İLİŞKİLER GÜÇLENİYOR

Almanya'nın, Avrupa'daki en önemli ortak olduğunu belirtenErdoğan, Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk anlaşmasının 100. yıl dönümünü kutladıklarını ifade etti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 50 milyar dolara ulaştığını ve hedefin 60 milyar dolar olduğunu açıkladı. "İsrail'in katliamı gibi konularda fikir ayrılığımız olsa da Almanya ülkemizin Avrupa'daki en önemli ortağıdır," dedi.

DIŞ POLİTİKA VE BRICS ZİRVESİ

Dış politikada 360 derece bir perspektifle hareket edildiğini dile getiren Erdoğan, Batı ile ilişkileri güçlendirirken Doğu'ya da sırtımızı dönmeyeceklerini belirtti. 10. BRICS zirvesine katıldığını ve önemli işbirliği fırsatları yakaladığını ifade etti. "BRICS mevcut angajmanlarımızın alternatifi değildir, olamaz," diyerek Türkiye eksenli bir anlayışla hareket edileceğini vurguladı.

TERÖRLE MÜCADELE

TUSAŞ saldırısının zamanlamasının ve seçilen hedefinin tesadüf olmadığını belirten Erdoğan "Bu terör eylemi çaresizliğin emaresi," dedi. Saldırının ardından terör örgütüne karşı kararlılıkla mücadele edileceğini, 470'in üzerinde noktanın hedef alındığını ve 213 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

FETÖ'NÜN ELEBAŞINA LANET

FETÖ'nün elebaşı olan kişinin, "ağa babalarının kucağında ölmüştür," ifadesiyle bu durumu ibret olarak değerlendiren Erdoğan, "Bu millete kurşun sıkanlar, sırtından hançerleyenler bu dünyada, ebedi alemde her zaman lanetle anılacaklardır," dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN