Emekliye promosyon uyarısı: Banka değiştiriyorsanız buna çok dikkat edin! SGK uzmanından kritik uyarı

Emekliye promosyon uyarısı: Banka değiştiriyorsanız buna çok dikkat edin! SGK uzmanından kritik uyarı

En düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin 500 lira çıkmasıyla bankalar emekliye ödedikleri promosyon tutarlarını güncelledi. Sosyal güvenlik (SGK) uzmanı Murat Bal, daha yüksek promosyon ücreti için banka değiştirenlere önemli uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

Emekli promosyonları SGK ve BAĞ-KUR emeklilerine yapılan zamla temmuz ayında yeniden güncellendi. Kamu bankaları ve özel bankalar arasında müşteri kapma yarışı hız kazandı. Emekliler daha yüksek promosyon alabilmek için bankalarını değiştiriyor.

BANKA DEĞİŞTİRENLERE UYARI

TV100'de yer alan habere göre, sosyal güvenlik (SGK) uzmanı Murat Bal, promosyon ödeme tutarlarının yükselebileceğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Özel sektör rekabet ortamı içinde rakamları artırıyor. Bildiğiniz gibi promosyon tutarları 24 bin TL'ye yaklaştı. Bu rakam önümüzdeki günlerde daha da artabilir. Ben vatandaşlarımızı birkaç konuda uyarmak istiyorum. Sadece rakam için banka değiştirmenin çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Değiştirdiğiniz bankanın Anadolu'da ATM'si şubesi olup olmadığına bakmak gerekiyor.

Örneğin tatile gittiniz köyünüze gittiniz, orada banka hizmetlerinin olması gerekiyor. Burada en önemli şey verilen promosyonun nakit tutarı. Bankaların birçoğu da havale ve EFT'lerden ücret almıyor. Mevduat olarak da bazı bankalar yüksek faiz veriyor. Kart ücretleri aidat ücretleri servis ücretleri de alınmıyor. Bunun gibi birçok faktör var."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN