Elektrik akımına kapılan gencin eski paylaşımı dikkat çekti: Bir ülkeyi tanımak için insanların nasıl öldüğüne bakın

Elektrik akımına kapılan gencin eski paylaşımı dikkat çekti: Bir ülkeyi tanımak için insanların nasıl öldüğüne bakın

İzmir’de akşam saatlerindeki kuvvetli yağış sele neden oldu. Caddeleri su basarken, Konak ilçesinde de iki kişi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Elektrik akımına kapılan kadına yardım etmek isteyen İnanç Öktemay'ın 2014 yılında "Bir ülkeyi tanımak için, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın" şeklinde paylaşım yaptığı ortaya çıktı.

İzmir’de dün saat 18.00 sularından itibaren kent merkezi genelinde gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. Sağanak özellikle Konak, Bayraklı ve Bornova ilçelerinde kuvvetli yağarken, cadde ve sokaklar suyla doldu. Yağış sebebiyle Konak ilçesi Alsancak Mahallesi'nde iki kişi de elektrik akımına kapıldı.

KADINA YARDIM ETMEK İSTERKEN O DA AKIMA KAPILDI

Sağanak esnasında yağmur suyunun yükseldiği Enver Dündar Başar Sokak'taki yolun karşısına geçmeye çalışan Özge Ceren Deniz henüz belirlenemeyen bir nedenle elektrik akımına kapılıp yere düştü. Elektrik akımına kapılan kadına yardım etmek isteyen İnanç Öktemay da akımdan etkilenirken hayatını kaybetti.

"BİR ÜLKEYİ TANIMAK İÇİN, O ÜLKEDE İNSANLARIN NASIL ÖLDÜĞÜNE BAKIN"

Öktemay'ın 2014 yılında, "Bir ülkeyi tanımak için, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın" şeklinde yaptığı paylaşım dikkat çekti.

108793489-640x360.jpg

SAVCILIK İNCELEME BAŞLATTI

İnanç Öktemay ve 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz'in yağmurdan kaçarken elektrik akımına kapıldığı yerde, savcılık inceleme başlattı. Ayrıca, bölgedeki mazgalların açılıp, elektrik kaçağın nedenini araştırılması içinde çalışma başlatıldığı bildirildi.

YEREL BASIN 5 YIL ÖNCE UYARMIŞ

İzmir'in yerel gazetelerinden Ege Telgraf, 19 Ocak 2019 yılında "Çözüm için illa biri mi ölmeli" başlıklı haberinde, olayın yaşandığı yer için uyarıda bulunmuş, Utkucan Akkaş imzalı haberde, "Alsancak Vapur İskelesi’nin karşı sokağında bulunan Enver Dündar Başar Sokak’ta yer altından geçen elektrik kabloları ölüm tehlikesi saçıyor. Her gün çok sayıda insanın Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne ulaşmak için kullandığı Enver Dündar Başar Sokak’ta yerin altından geçen elektrik hattı dışarıya sızma yapıyor. Bir buçuk metrelik bir alanda meydana gelen elektrik kaçağı nedeniyle, sokak taşları sürekli sıcak kalıyor. Elektrik kaçağından pek çok insan yürürken çarpılırken olası bir can kaybı yaşanmasından korkuluyor. Esnaf, uzun süredir burada elektrik kaçağının yaşandığını ve bir sokak köpeğinin bu nedenle can verdiğini söyleyerek yetkililerin ilgisizliğinden şikayet etti" ifadeleri yer almıştı.

Ege Telgraf gazetesi, "5 sene önce uyarmıştık, giden canın hesabını kim verecek" diye 5 yıl önceki haberini hatırlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN