Duraklarda toplu taşıma bekleme devri bitiyor! O ilde yapıldı Ankara ve İstanbul kıskandı: Artık güvenle binebilirsiniz

Duraklarda toplu taşıma bekleme devri bitiyor! O ilde yapıldı Ankara ve İstanbul kıskandı: Artık güvenle binebilirsiniz

O ilde toplu taşımada büyük bir yenilik hayata geçirildi. Başlayan yeni dönemle birlikte duraklarda toplu taşıma bekleme devri bitiyor. İşte, herkesin sevinçle karşıladığı o yenilik ve detayları…

Sakarya'da, kadınlar ve çocuklar için önemli bir toplu taşıma uygulaması hayata geçirildi. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan kararla, saat 20.00'dan sonra kadınlar ve çocuklar, istedikleri noktalardan toplu taşıma araçlarına binebilecek ve istedikleri yerlerde inebilecekler.

GÜVENLİ ULAŞIM İÇİN YENİ ADIM

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, bu kararın arkasındaki amacı vurgulayarak, kadınlar ve çocukların güvenli bir şekilde seyahat etmelerinin önemine dikkat çekti. Alemdar, “Aile kurumunun en değerlileri olarak nitelendirdiğimiz kadınlar ve çocukların huzuru ve mutluluğu için 7 gün 24 saat teyakkuzdayız” ifadelerini kullandı.

sakaryada-toplu-tasimada-yeni-donem-basladi-1.jpg

TÜM TOPLU TAŞIMA HATLARINDA GEÇERLİ

UKOME tarafından verilen bu karar, Sakarya'daki tüm toplu taşıma hatları için geçerli olacak. Başkan Alemdar, Sakarya ulaşımında güveni artırmayı ve vatandaşların huzurla seyahat edebileceği uygulamalar geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. “Bu karar, bir süredir üzerinde görüştüğümüz bir konuydu. Attığımız ilk adımlar, yaptığımız yatırımlar ve aldığımız bu karar 'Ulaşımda Sakarya Zamanı' hedefimizin bir ürünüdür” dedi.

KADINLAR VE ÇOCUKLAR İÇİN DAHA GÜVENLİ BİR ŞEHİR

Bu yeni uygulama, Sakarya’da yaşayan kadınlar ve çocuklar için daha güvenli bir ulaşım deneyimi sunacak. Yerel yönetim, bu tür uygulamalarla şehirdeki ulaşım sistemini geliştirmeyi ve vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN