Dünyanın peşinde olduğu 40 milyon dolarlık saati Türk şoför mü çaldı?

Dünyanın peşinde olduğu 40 milyon dolarlık saati Türk şoför mü çaldı?

Dünya bu hırsızlık olayını konuşuyor. Dünyanın en zengini isimlerinden olan John Lennon’un kayıp 40 milyon dolarlık saati gizemini korumaya devam ediyor. Kimin çaldığı veya nasıl çalındığı merak konusu olurken sıcak bir gelişme yaşandı. Dünyanın peşinde olduğu 40 milyon dolarlık saati Türk şoför mü çaldı? İşte ayrıntıları haberimizde...

John Lennon’un kayıp 40 milyon dolarlık saati, eski Türk şoförü Koral Karsan'ın çaldığı iddialarıyla gündemde. Yoko Ono’nun Lennon’un ölümünden sonra sakladığı özel eşyalarının bir kısmı kayboldu ve olaylar beklenmedik bir şekilde gelişti.

10 Haber'den Elif Soyseven'in haberine göre, John Lennon öldüğünde, Yoko Ono onun özel eşyalarını evdeki bir odaya kilitlemişti. Ancak yıllar sonra, bu odadan 86 parça eşyanın eksildiği ortaya çıktı. 2007 yılında ABD'den sınır dışı edilen Yoko Ono'nun Türk şoförü Koral Karsan, bu kayıplardan sorumlu tutuldu.

SINIR DIŞI EDİLME HİKAYESİ

8 Nisan 2007 tarihinde, Türk Hava Yolları’nın New York-İstanbul seferi sırasında iki Amerikalı sivil polis, business class bölümünde bulunan Koral Karsan'a kimliklerini göstererek onu uçağın arkasına götürdü. Atatürk Havalimanı’na ulaşıldığında Karsan, Türk polislerine teslim edildi. Bu sırada gazeteci Razi Canikligil, Karsan'ın sadece 2 dakikalık görüşme izninde “Bunların hepsi oyun, beni harcayamazlar” dediğini aktardı.

YOKO ONO’YA ŞANTAJ VE TEHDİT İDDİALARI

Koral Karsan, Yoko Ono'ya şantaj ve ölümle tehdit etmek, 2 milyon dolar zorla almaya çalışmak, özel fotoğraflarını ve ses kayıtlarını yayınlamakla suçlandı. Bu iddialar sonucunda tutuklandı ve sınır dışı edildi. Karsan, ifadesinde Ono’nun kendisini taciz ettiğini ve sevgilisi olarak hizmet ettiğini iddia etti, ancak bu iddialar Ono’nun avukatları tarafından reddedildi.

whatsapp-image-2024-06-23-at-11-06-22.jpeg

KAYIP SAATİN İZİNDE

2014 yılında, ünlü müzayede evi Christie’s’e satılmak üzere getirilen Patek Philippe 2499 model bir saatin John Lennon’a ait olup olmadığının teyidi istendi. Yoko Ono, bu saatin 35 yıldır kilitli bir odada olduğunu sanıyordu. Ancak yapılan incelemelerde 86 parça eşyanın kayıp olduğu ortaya çıktı.

BERLİN'DE ORTAYA ÇIKAN EŞYALAR

2017 yılında Berlin'de iflas eden Auctionata müzayede evinin deposunda John Lennon’a ait 86 parça eşya bulundu. Bu eşyaların Erhan G. isimli bir kişi tarafından satıldığı anlaşıldı. Erhan G., eşyaların Koral Karsan tarafından kendisine verildiğini itiraf etti. Alman mahkemeleri, Erhan G.’yi çalıntı mal satmaktan suçlu buldu ve Karsan için de Europol tarafından tutuklama kararı çıkarıldı.

SAATİN SATIŞI VE DAVA SÜRECİ

Auctionata, Patek Philippe 2499 model saati Hong Kong’da yaşayan bir İtalyan koleksiyoncuya 600.000 euro karşılığında satmıştı. Ancak saatin çalıntı olduğunun ortaya çıkması üzerine Cenevre'de bir dava açıldı. Yoko Ono, saatin John Lennon’a ait olduğunu belirterek dava açtı. Cenevre mahkemeleri saatin Yoko Ono’ya ait olduğunu kabul etti, ancak İtalyan koleksiyoncu, saati yasadışı yollardan almadığını savunmaya devam ediyor.

yeni-proje-2024-06-23t111221-879.jpg

YOKO ONO'NUN SON DURUMU

Bugün 91 yaşında olan Yoko Ono, tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdürüyor ve 2023 yılında Yukarı Batı Yakası'ndaki ünlü Dakota Bulding’ten taşındı. John Lennon’a hediye ettiği saatin arkasında “Just like starting over” yazısı ve 9.10.1980 tarihi bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN